WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jaaroverzicht Deel 4
Wijdemeren, ma 31 december 2013

De val van een VVD-wethouder, een goedgekeurde begroting, een volregenende Horstermeer, geen Dorpscentrum Loosdrecht en oplopende politieke spanning. Kwartaal 4.

Oktober


Boermans (D66)

Abrahamse (VVD)

Van Waveren (DB)

Zagt (DB)

1 oktober De twee wethouders van DB en wethouder Boermans van D66 hebben het vertrouwen opgezegd in hun collega wethouder Gerard Abrahamse van de VVD

3 oktober Gisteren werd gesproken over twee nieuwbouwplannen en een herstart van het Dorpscentrum Loosdrecht onder de nieuwe naam Het Loosdrechts Terras.


Koortsachtig overleg.

4 oktober Het intiatiefvoorstel over de winkelsluiting in Wijdemeren bleek terra incognita. Onbekend gebied. De commissie bedacht iets, verwierp het weer, schorste, en kwam met iets anders.

7 oktober In een extra raadsvergadering waarin Dorpsbelangen meteen de motie van wantrouwen indiende, werd duidelijk dat wethouder Abrahamse vanavond niet kon aanblijven.

11 oktober Woensdagmiddag werd de faunapassage in de Loodijk bij Ankeveen geopend. Twee lange dubbele bruggen en een rotonde bij Ankeveen. Nu nog een naam.

13 oktober Er cirkelde vandaag een regengebied boven Midden- en Zuid-Nederland. Het gevolg was een angstige stijging van het water. Bijv. in de Horstermeer.

14 oktober Twitter had het druk de afgelopen 24 uur. Terwijl het waterpeil in de Horstermeer angstwekkend steeg was de dijkgraaf van het waterschap onbereikbaar.

15 oktober Gisteren spraken de partijen in het conflict over Eikenrode en het Bos van Hacke elkaar onder leiding van burgemeester Martijn Smit. Eerder sprak hij met iedere partij apart.

17 oktober Dinsdag tekenden wethouder Jaap van Waveren en Henk Poldermans een intentieovereenkomst voor derealisatie van circa 180 woningen in Overmeer-Zuid.

18 oktober Ex-CDA gedeputeerde Rinske Kruisinga gaat aan het eind van dit jaar de provincie Noord-Holland adviseren over The never Ending Story: Vliegveld Hilversum.

22 oktober Wethouder Jaap van Waveren gaat in gesprek met de bewonersverenigingen van de Vaartwegen en de ACV. Hij bereidt fase 2 van het bloembakkenproject voor.

25 oktober Eind 2011 claimde de gemeente per brief bij 609 inwoners dat zij onterecht grond van de gemeente in gebruik hadden genomen. Die claim blijkt niet altijd correct te zijn.

29 oktober De leden van de beide ondernemersverenigingen OCW en OKL hebben ingestemd met een fusie van de beide verenigingen.

November

1 november Het initiatiefvoorstel van VVD en D66 inzake de winkelopenstelling op zondag liep in het zicht van de haven alsnog averij op. Volgende maand beter.

5 november De Regio Gooi en Vechtstreek heeft onderzocht of de opdrachtnemers die hulp bij het huishouden leveren voldoen aan de verplichtingen voor salariëring en inschaling.


De ambtelijke ondersteuning.

7 november Warrig debat over de voormalige gemeentewerf Loosdrecht. Snel verkopen of niet, dat was de vraag. Het debat ging echter alle kanten uit.

10 november In Amsterdam mag dan een discussie over Zwarte Piet zijn losgebroken die inmiddels al de Verenigde Naties gehaald heeft, Loosdrecht oefent intussen massaal het Pietenlied.

14 november Dinsdagavond werd de begroting voor volgend jaar en de jaren daarna met 13 tegen 5 aangenomen. Tegen stemden CDA, PvdA en GL. Voor D66, DB, VVD en Siderius.

18 november Afgelopen week werden twee zeer zeldzame en bijzondere vondsten gemeld bij AWN Naerdincklant Archeologie tussen Eem en Vechtstreek.

21 november Op 4 december bespreekt de commissie R en E de krachtige voortzetting van de proef met de bloembakken op de hoofdwegen in 's-Graveland die in totaal 218.000 euro gaat kosten.

25 november Er is een online petitie gestart tegen het raadsvoorstel om alle zondagen per jaar winkelopenstelling mogelijk te maken.

28 november De controverse rond de Horstermeer houdt aan. Gedeputeerde Joke Geldhof (D66), Rana Saleem (PVV), Marianne Zwagerman (G en E) en Rita Oppenhuizen (NM) doen mee.

28 november Op zondag mogen de winkels in Wijdemeren open. Dat besliste de gemeenteraad vanavond op een initiatiefvoorstel van VVD, D66, Siderius, GL en de PvdA. DB stemde er mee in

30 november Voorlopig komt er geen hek om Eikenrode. Het college van B en W nam het advies van de bezwaarschriftencommissie over.

December


Joep Frijdal (VVD:)
SWW, toch geen goed idee.

Burgemeester Martijn Smit:
SWW, wel een goed idee.

3 december Gisteravond werd in de Commissie Bestuur en Middelen op verzoek van de VVD gesproken over de samenwerking van Wijdemeren, Weesp en Stichtse Vecht (SWW).

6 december De commissie REO besteedde twee uur aan een advies aan wethouder Jaap van Waveren inzake wel of niet doorgaan met fase 2 en de kosten wel of niet verder laten oplopen.

9 december Zaterdag kreeg de IJsclub Nederhorst den Berg de KNSB Pim Mulier Innovatieprijs uit handen van Hans Brandt, de voorzitter van de KNSB Noord-Holland/Utrecht.

12 december Het college stelt op 19 december aan de raad voor om Fase 2 (Zuidereinde, Emmaweg) uit te stellen en eerst Fase 1 grondig te evalueren.

18 december Burgemeester Smit bemiddelde tussen Nico Ockhuisen en de Vrienden van het Bos van Hacke. De partijen werden geen vrienden, dus stopte de bemiddeling.

20 december De gemeenteraad stemde in met het voorstel van wethouder Jaap van Waveren om pas op de plaats te maken met het plaatsen van bloembakken op het Zuidereinde en de Emmaweg.


Co de Kloet

21 december Co de Kloet kreeg plaats dertien, onverkiesbaar, op de kandidatenlijst van Dorpsbelangen toebedeeld. Het Erelid van DB beschouwt dat als een belediging.

24 december De drie burgemeesters van SWW zien nu al voordelen in de samenwerking van de drie interprovinciale gemeenten. Bijv. betere dienstverlening en beter OV.

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart komt maar langzaam op gang. Wilt u weten welke partijen hun lijst hebben bekendgemaakt en wie er lijsttrekker zijn, ga dan naar de WWK campagne 2014 pagina.

De Wijdemeerse Webkrant begint overmorgen met een schone lei. Een nieuwe map voor 2014, een nieuwe map voor januari en berichtnummer -01.01. Dan kunnen we weer even vooruit.
Aan u, Wijdemeerders, om die berichten te vullen, leuk, verdrietig, spannend sullig of suf. Laat het ons weten.

Wij wensen nu vast alle Ankeveners, Bergers, Breukeleveners, 's-Gravelanders, Horstermeerders, Kortenhoevers en Oud- en Nieuw-Loosdrechters (alfabetische volgorde!) een goed, gezond en gelukkig 2014.

Wij gaan nog één dagje in 2013 door, maar dan is het gebeurd.

bron
WWK
foto
DvE en div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief