WIJDEMEERSE WEBKRANT
IJsclub NdB wint KNSB Prijs
Nederhorst den Berg, ma 9 december 2013

Zaterdag kreeg de IJsclub Nederhorst den Berg de KNSB Pim Mulier Innovatieprijs uit handen van Hans Brandt, de voorzitter van de KNSB Noord-Holland/Utrecht.

persbericht

IJsclub Nederhorst den Berg wint KNSB Prijs

Zaterdag 7 december was er de 162e jaarvergadering van de KNSB. Dit was dit jaar bij de Vechtsebanen in Utrecht waar de KNSB ook een kantoor heeft gevestigd. Het bestuur van IJsclub Nederhorst was hiervoor uitgenodigd net al alle ijsclubs en kunstijsbanen uit Noord Holland en Utrecht. Vol verwachting gingen wij daarheen want we wisten al dat wij genomineerd waren voor een prijs.


Het bestuur van de IJsclub Nederhorst den Berg.
V.l.n.r: Gerrit Bergman/ bestuurslid, Jan Oolders/ secretaris , Bart IJkhout/ bestuurslid, Bert Snel / erelid en Aad Dijs /Voorzitter, Hans Brandt voorzitter KNSB NH-Utr.
Vooraan Ruud Versluis Penningmeester IJsclub NdB.

Na de vergadering in de ochtend, waarin verschillende onderwerpen werden behandeld zoals ,de nieuwe KNSB wedstrijd ijsbaan in Almere, en diverse landelijke en gewestelijke onderwerpen over natuurijsclubs en professionele kunstijsbanen van de KNSB, werden wij getrakteerd op een een lunch. Tijdens de lunchpauzes was er een gelegenheid om het nieuwe kantoren complex van de KNSB te bezichtigen. Wij hadden eigenlijk meer oog voor het kunstijsbaancomplex van de Vechtse Banen. Het toeval was dat wij onze lunch “wat overigens heerlijke winterkost was” met een man aan tafel belandden die jare lang trainer was geweest van schaatsers en nu secretaris was van de wedstrijdcommissie van boven genoemde. Na wat aandringen bood hij ons een privé kijkje achter de schermen van de Vechtse Banen.

We hebben daar de binnen- en buitenbaan bezichtigd en professionele ijsmeesters gesproken welke ons eerst aanspraken als amateurs. Dit zagen wij natuurlijk anders en na wat uitwisseling van kennis en informatie waren deze heren ook al gauw onder de indruk van het Wijdemeerse clubje. Wij kregen in korte tijd best heel veel tips en trucks over het invriezen van bijv. curling cirkels en ijsbehandeling zoals zij dat deden.

Na deze door ons nuttig bestede pauze hervatte voorzitter Hans Brandt de vergadering en riep onze voorzitter Aad Dijs na voren. De heer Brandt had een speech voorbereid waar hij onze ijsclub prees als een groepje doorzetters dat niet te remmen was. Ook de financiële risico’s diee in de eerste jaren door bestuursleden genomen zijn en vele enthousiaste vrijwilligers zijn hem bijgebleven. Twee jaar geleden is namelijk de jaarlijkse bestuurvergadering op uitnodiging van ons, in Nederhorst den Berg gehouden en hebben wij alle ijsclubs een rondleiding bij onze kunstijsbaan gegeven. Dit heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten bij het bestuur van de KNSB. Voorzitter Hans Brandt vertelde ook dat hij met verbazing stond te kijken naar de innovatieve dingen die wij hadden ontwikkeld voor onze ijsbaan in Nederhorst den Berg.

Hij wilde overgaan tot officiële uitreiking van de KNSB PM innovatie prijs, toen Aad Dijs het woord nam en zijn jongens erbij riep. We hebben het met z'n allen gedaan riep Aad . Bijna het voltallige bestuur was aanwezig en kreeg bloemen en de wisselbeker welke al vanaf 1975 in roulatie is uitgereikt.

IJsclub Nederhorst ontwikkelde door de afgelopen 6 jaar diverse slimmigheden zoals een stinkende diesel generator in te ruilen voor een zware stoomaansluiting. Warmte terugwinning systeem van de IJsmachine om de als huiskamer ingerichte horeca te verwarmen. Ook zijn er diverse energiebesparingen doorgevoerd door verbeteringen in de ijsmachine door pompen langzamer te laten draaien en de machine slimmer te laten opstarten. Dit scheelde enorm in de geluidoverlast en knipperende lampen bij mensen in de Blijkpolder. Ook de verlichting is allemaal in Led uit gevoerd. Al deze besparingen merken wij natuurlijk in onze portemonnee wat weer resulteert in de lage toegang en consumptie prijzen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief