WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jaaroverzicht Deel 2
Wijdemeren, za 28 december 2013

Wijdemeren windt zich op over bloembakken, een hek, een belt en een bos. Deel 2 van de bewogen geschiedenis van de groen blauwe parel in het Gooi.

Ga hier naar Jaaroverzicht 2013 Deel 1.

April

4 apr. Gisteren werd de commissie Ruimte en Economie gehouden. Meligheid en overbodige vragen overheersten de vergadering, naast de Horstermeer en de revindicatie.

11 apr. De provincie stelt 1,5 miljoen Euro ter beschikking voor het beheer van de Ster van Loosdrecht. De provincie gaat samen met de vereniging Ster van Loosdrecht aan de slag.

16 apr. Morgenavond wordt in het gemeentehuis een informatieavond gehouden over het bouwen van je eigen huis in Loosdrecht bij de plassen.

16 apr. Eddie de Paepe kan opgelucht ademhalen. Zelfs een eventuele ontsluiting van Ter Sype over de Noodweg naar de A27 is gesneuveld. Stilte op de hei?

24 apr. Gisteren werd de derde informatieavond over het project belt Groenewoud in Kortenhoef georganiseerd in een afgeladen zaal van De Drie Dorpen in Ankeveen.

26 apr. Het was vandaag lintjesregen 2013 in Wijdemeren . Dertien Wijdemeerders kregen een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Martijn Smit.

Mei

1 mei Gisteren stond Nederland in het teken van de troonopvolging en was Amsterdam het centrum van Nederland. Ook Wijdemeren kleurde op tal van plekken oranje.

5 mei Morgenochtend om 6 uur is het zover. Dan gaat de rotonde bij Ankeveen open en wordt het eerste deel van de faunapassage in gebruik genomen.

9 mei Maandag werd in een twee uur durend debat de toekomst van Wijdemeren besproken. Meedoen met de Gooi en Vechtstreek of iets met Weesp en Stichtse Vecht beginnen?

Juni

1 juni Op 26 mei reageerden de raadsleden Emile Bakker en Marcel Maassen namens hun partij op de bloembakkenrel die zich in 's-Graveland op dat moment ontvouwde.


Foto: Douwe van Essen/WWK

4 juni Willem Luijer uit Kortenhoef schreef een brief aan het college van B en W waarin hij de gemeente aansprakelijk stelt voor ongelukken als de gevolg van de bloembakkenproef.

5 juni Voor de geschiedschrijving publiceren wij nog even het persbericht en de eerste bloembakfoto. Een bak die overigens op het trottoir en niet op de rijbaan stond.

6 juni In de gemeenteraad van 23 mei verzetten CDA, PvdA en GroenLInks zich tegen de keuze om samen te werken met Stichtse Vecht en Weesp. In een persbericht geven ze toelichting.

13 juni Een bomvolle raadszaal, gevuld met Nieuw Loosdrechters, liep gisteren te hoop tegen de plannen van Nico Ockhuisen, de nieuwe eigenaar van landgoed Eikenrode.

14 juni De PvdA Wijdemeren gaat fuseren met GroenLinks. Sandra van Rijkom (PvdA) wordt de lijsttrekker en Stan Poels (GL) wordt nummer twee op de lijst. Dat werd direct krachtig ontkend, maar later toch weer bevestigd.

20 juni De president van de Republiek Horstermeer, Henk Stuyver, waarschuwt voor het drenken van vee en het eten uit de eigen groentetuin in de Horstermeer.

21 juni Liesbeth Siderius is lid geworden van DorpsBelangen. Zij blijft landelijk lid van de VVD, maar lokaal versterkt zij DB voor de verkiezingen. Zij wordt niet het elfde DB-raadslid.

25 juni Co de Kloet geeft tegengas tegen de Zijlijn waarin betoogd wordt dat DB als een soort stofzuiger loszittende fractieleden opzuigt. Een achterhaald standpunt vindt hij dat.

27 juni Het AD meldt vandaag dat directeur Peter H. van Zorghotel Jagtlust, dat vorig jaar failliet ging, zorgverzekeraars en anderen voor miljoenen opgelicht heeft.

29 juni Op 26 juni is de bouwvereniging voor het project 'Samen betaalbaar bouwen in Oud-Loosdrecht' opgericht.

30 juni Martin Vuyk treedt af als voorzitter van de commissie Bestuur en Middelen. Hij heeft genoeg van het dictaat van Dorpsbelangen en de DB wethouders.


Martin Vuyk (VVD)

30 juni De PvdA en GroenLinks krijgen samen een verkiezingsprogramma en samen een kandidatenlijst. Eenmanspartij D66 is ook gevraagd, maar doet niet mee. Dus toch wel...

bron
WWK
foto
Veel DvE en div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief