WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jaaroverzicht Deel 1
Wijdemeren, vr 27 december 2013

We blikken met u terug op 2013. Een bewogen jaar waarin belangrijke kwesties en kwesties die de gemoederen verhitten aan de orde van de dag waren. Vandaag het eerste kwartaal.

Januari

4 jan. In de nacht van 30 op 31 december stak een verwarde man zijn duplexwoning aan de Van Blarcumlaan in Ankeveen in brand.


Foto: RTVNH

8 jan. De VVD fractie is gescheurd. Joep Frijdal en Martin Vuyk kunnen niet door één deur met Liesbeth Siderius en zetten haar uit de fractie.


Liesbeth Siderius
Foto: DvE

10 jan. De raad van Hilversum heeft een motie aangenomen die de volledige nieuwbouwwijk Ter Sype eigenlijk compleet in de grond boort.


Eddie de Paepe in de G&E op de bres voor zijn buurt.

15 jan. Gistermiddag presenteerde bureau BING het langverwachte rapport over de kwestie Emmaweg. Het dokument dat aanleiding was voor het onderzoek bleek vrijwel zeker vals.


Bureau BING presenteert het onderzoek. (Foto: DvE)

18 jan. David Pos, de ijsmeester van de Ankeveense IJsclub, kreeg vandaag nationale roem. De hele dag was hij te horen en te zien op radio en TV omdat hij door het ijs zakte.


David Pos bij Pauw en Witteman

25 jan. Fractievoorzitter René Voigt van Dorpsbelangen is afgelopen zondag onverwacht opgenomen in het ziekenhuis. Ria Hennis neemt het fractievoorzitterschap waar.


Dat was flink schrikken, maar het liep goed af. (Foto: DvE)

Februari

6 feb. Het CDA wil flink uitpakken bij de inhuldiging op 30 april. Herinneringsbomen per kern en een aandenken voor de kinderen. De partij stelt daarover vragen aan het college.


Het werd een beker.

6 feb. De Stichting Plumago wil een vergunning om lokale radio en televisie te mogen maken en daarvoor subsidie van Wijdemeren te ontvangen.


De subsidieaanvragers van Plumego. (Foto: DvE)

8 feb. Gistermiddag ondertekenden burgemeester Martijn Smit van gemeente Wijdemeren en Bert Krom, directeur Afvalzorg een intentieovereenkomst over het Plan Groenewoud.


Bert Krom (Afvalzorg) en burgemeester Martijn Smit. Foto: DvE)

13 feb. De Tweede Heul gaat Horregat heten. De brug over de Tweede Heul in de Oud Loosdrechtsedijk zal bijgevolg de naam Horregatbrug krijgen.


Het Horregat. (Foto: RJ)

18 feb. De colleges van B&W van Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht willen gezamenlijk onderzoeken of en hoe invulling gegeven kan worden aan intensieve samenwerking.


De wethouders Soc. Zaken van Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht lichten hun plannen toe.
Foto: DvE.

21 feb. Terecht vraagt Richard Imminkhuizen uit Kortenhoef aandacht voor het verkrotte bushokje dat de toegang vormt tot het beschermde dorpsgezicht van 's-Graveland.


(Foto: RJ)

25 feb. Waar moet het Gooi heen? Pieter Wimsemius doet een ronde in de Gooi en Vechtstreek op verzoek van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum om de meningen te peilen.


Pieter Winsemius (Foto: DvE)

Maart

1 mrt. Ben Steenvoorden van WIJ had gisteren een verrassing voor het kiezersvolk. Zijn partij spatte uiteen naar DB en D66. DB heeft nu de absolute meerderheid.


Ben Steenvoorden, nu bij DB. (Foto: DvE)

1 mrt. Dorpsbelangen diende gisteren bij de raad een motie in om de toenadering van Wijdemeren, Weesp en Stichtse Vecht in te kaderen en aan randvoorwaarden te binden

.
Foto: DvE

3 mrt. Vanmiddag rond half zes werd Kortenhoef opgeschrikt door een ballon die erg laag over kwam. Hij landde uiteindelijk naast de Kortenhoefsedijk.


Foto: DvE

8 mrt. De gemeente Wijdemeren is deze week gestart met de aanleg van strandje De Zuwe langs de Vreelandseweg (N201). De verwachting is dat het werk eind april gereed is.


Foto: DvE

18 mrt. In Wijdemeren hebben ruim honderd vrijwilligers tijdens de vrijwilligersdagen NLdoet de handen uit de mouwen gestoken. Het CDA organiseerde NLdoet in Wijdemeren.


Jan Verbruggen (CDA) en Lia Moote (PvdA) aan de slag.
Foto: DvE

22 mrt. Op de raadsagenda stond gisteren het omstreden bestemmingsplan voor het Oppad in Oud Loosdrecht. Het werd aangenomen, waarmee de weg vrij is voor het bouwplan.


Sjors Chamboné protesteerde tegen het bestemmingsplan.
Foto: DvE

23 mrt. De Raad van State boog zich dinsdag over de villakwestie in Kortenhoef. Inzet van de familie Vermeire is dat de RvS de door Wijdemeren verleende bouwvergunning vernietigt.

25 mrt. Havoleerlingen van het Comenius College hebben het cultureel erfgoed in Wijdemeren met QR-codes in kaart gebracht en er folders over gemaakt.


Foto: Comenius College

31 mrt. De naamsverandering van Wijdemeren in Loosdrecht blijft de gemoederen bezig houden. Sommigen menen nattigheid te voelen, zoals dat bij Loosdrecht hoort.

Ga hier naar Jaaroverzicht 2013 Deel 2

bron
WWK
foto
diverse
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief