WIJDEMEERSE WEBKRANT
Co de Kloet: Erelid DB af?
Wijdemeren, za 21 december 2013

Co de Kloet kreeg plaats dertien, onverkiesbaar, op de kandidatenlijst van Dorpsbelangen toebedeeld. Het Erelid van DB beschouwt dat als een belediging.

Oprichter en Erelid

Co de Kloet richtte in 1982 Dorpsbelangen op in 's-Graveland. Vanaf dat moment was hij actief voor die partij. Dan weer als wethouder en dan weer als raadslid. Tot en met vandaag. In de aanloop naar de herindelingsverkiezingen van november 2001 nam hij in Loosdrecht en Nederhorst den Berg het initiatief om zusterpartijen op te richten, die later zouden fuseren tot wat nu de grootste partij van Wijdemeren is. Op 15 maart 2005 werd hij door het partijbestuur van Dorpsbelangen Wijdemeren benoemd tot Erelid. Voorzitter Wiet van den Brink zette hem in het zonnetje en speldde hem de versierselen op.


Co de Kloet, erelid van Dorpsbelangen.

Commissie van Vier

De gang van zaken rond het samenstellen van de kandidatenlijst van Dorpsbelangen voor de verkiezingen van 19 maart schoot de Godfather van DB volstrekt in het verkeerde keelgat. Bij de meeste partijen stelt het afdelingsbestuur een lijsttrekker voor en stemmen de leden over de resterende volgorde van de lijst. Dat is bij Dorpsbelangen anders gegaan. Daar heeft een commissie van vier vooraanstaande DB'ers de volgorde van de lijst bepaald. Die lijst is voorgelegd aan de leden en daarna ongewijzigd vastgesteld.

Co de Kloet heeft vooraf gemeld dat hij verkiesbaar was, hetgeen betekent dat hij bij de huidige stemverhoudingen een plek wenste op plaats vijf tot en met negen, tien. De commissie heeft anders geoordeeld en hem zonder overleg op plaats dertien gezet, waarbij hij "spijtoptanten" als Ben Steenvoorden (PvdA, WIJ), Michael Kulkens (PvdA, WIJ) en Liesbeth Siderius (VVD) voor moet laten gaan. Ook is hij verbijsterd over het feit dat Alette Zandbergen, die strijdt tegen het hek van Nico Ockhuisen om Eikenrode, op plaats zes is gezet, terwijl ze geen historie in DB heeft.

Afrekening?

Co de Kloet vermoedt dat er mogelijk sprake is van een afrekening, omdat hij als enige lid van een succesvolle fractie, zonder enig overleg, op een onverkiesbare plaats is gezet door de commissie van vier bestaande uit Wiet van den Brink (DB-voorzitter), René Voigt (fractievoorzitter), Gert Zagt (DB-wethouder) en Ria Hennis (vice fractievoorzitter). Feit is dat Co de Kloet zich niet altijd hield aan de fractiediscipline de afgelopen vier jaar. Het lijkt hem echter nu fataal geworden te zijn. Maar dat op een manier die niet past bij een Erelid met zo'n staat van dienst.

In een reactie schrijft Co de Kloet bitter:

"Ik voel mij beledigd, beschadigd en geschoffeerd. Ik steek mijn woede en afkeer van dit soort handelen niet onder stoelen of banken. Het is mij meer overkomen.

Maar het went nooit..."

Campagne 2014

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief