WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Faunapassage Geopend
Ankeveen, vr 11 oktober 2013

Woensdagmiddag werd de faunapassage in de Loodijk bij Ankeveen geopend. Twee lange dubbele bruggen en een rotonde bij Ankeveen. Nu nog een naam.

persbericht

Nieuwe Natuurpassages hebben nog een Naam nodig


De westelijke passage met linksboven de bocht bij Molen Hollandia.
Middenonder de nieuwe fietsbrug naar de Melkmeent e.o.
Foto: Provincie NH

De bruggen van de nieuwe grootste natuurverbinding in Nederland heten tot nu toe de Oostelijke en de Westelijke faunapassage. Dat kan natuurlijk beter. Provincie Noord-Holland en Natuurmonumenten vragen iedereen om mee te denken over een nieuwe naam voor de twee faunapassages.

De grootste, natte natuurverbinding van Nederland ligt nu tussen de Ankeveense Plassen en het Naardermeer. Deze bestaat uit een dubbele faunapassages: een van 60 meter en een van 90 meter breed.
Dankzij deze natuurverbinding krijgen de dieren een groots en aantrekkelijk gebied. Ook voor de fietsers is een mooie nieuwe verbinding aangelegd met de Hilversumse Bovenmeent.

Voor de winnaar van deze naamprijsvraag wordt een persoonlijke excursie in het gebied met de boswachter georganiseerd, inclusief een heerlijke lunch voor 4 personen bij Gasterij Stadzigt, Naardermeer. En natuurlijk de roem van het naambord op beide bruggen.
Voor deelname en wedstrijdreglement kijk op www.natuurmonumenten.nl/prijsvraag

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Prov. NH
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief