WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
180 Huizen voor NdB
Nederhorst den Berg, do 17 oktober 2013

Dinsdag tekenden wethouder Jaap van Waveren en Henk Poldermans een intentieovereenkomst  voor derealisatie van circa 180 woningen in Overmeer-Zuid.

Dossier Overmeer Zuid

persbericht

Gemeente en Lithos tekenen intentieovereenkomst
Woonwijk Overmeer-Zuid een stap dichterbij

Op dinsdag 15 oktober 2013 tekenden wethouder Jaap van Waveren namens de gemeente Wijdemeren en Henk Poldermans namens Lithos bouw & ontwikkeling een intentieovereenkomst  voor de ontwikkeling en realisatie van circa 180 woningen in Overmeer-Zuid, ten zuiden van Nederhorst den Berg.


Henk Poldermans (links) en wethouder Jaap van Waveren.

Onderdeel van de plannen is de realisatie van circa 60 huurwoningen door de woningcorporaties de Alliantie en Het Gooi en Omstreken. De intentieovereenkomst moet binnen 3 maanden leiden tot een ontwikkelovereenkomst. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen de eerste woningen in de loop van het volgende jaar worden gebouwd. In het gebied worden tevens vrije kavels voor zelfbouw aangeboden.

Belangrijke mijlpaal

Wethouder Van Waveren: ‘Het ondertekenen van deze intentieovereenkomst is een belangrijke mijlpaal in een langdurig ontwikkelproces in een periode waarin het moeilijk is een gebiedsontwikkeling tot stand te brengen. In de huidige tijd is het bijzonder dat zo voorspoedig met een ontwikkelaar/bouwer overeenstemming kon worden bereikt zonder nadelige financiële effecten voor de gemeente.’ In het gebied is in 2011/2012 het nieuwe sportcomplex Meerzicht en kinderopvang Kidswereld gerealiseerd. De eerste fase woningbouw omvat circa 60 woningen variërend van rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen, vrije kavels tot appartementen. Een deel van de woningen wordt ontwikkeld als seniorenwoning.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief