WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Breuk in College
Wijdemeren, di 1 oktober 2013

De twee wethouders van DB en wethouder Boermans van D66 hebben het vertrouwen opgezegd in hun collega wethouder Gerard Abrahamse van de VVD.

Het was al enige tijd een publiek geheim dat de samenwerking binnen het college met de Utrechtse wethouder Gerard Abrahamse niet geheel soepel verliep.


Gert Zagt (DB)

Jaap van Waveren (DB)

Joost Boermans (D66)

Gerard Abrahamse (VVD)

Bloembakken en Eikenrode

In de afgelopen weken kwam daar de afsluiting van Eikenrode bij, waarin de wethouder een minderheidsstandpunt innam en werd duidelijk dat de wethouder niet veel trek had in een gesprek met de Vrienden van het Bos van Hacke.
Letterlijk kwam daar afgelopen donderdag de voetzoeker van € 50.000 bovenop, het bedrag dat, zonder overleg met raad en college, extra werd uitgegeven aan de proef met de bloembakken op de Vaartwegen in 's-Graveland.

Geen vruchtbare samenwerking

Vanmorgen kwamen de wethouders Gert Zagt, Jaap van Waveren (beide Dorpsbelangen) en Joost Boermans (D66) tot de slotsom dat er geen grond meer bestond voor een vruchtbare samenwerking met Gerard Abrahamse, die indertijd door de VVD Wijdemeren uit Utrecht werd gehaald, nadat wethouder Wim Lorjé gestruikeld was over de kleeruimte van de SV 's-Graveland. Zij zegden de samenwerking met Gerard Abrahamse vanmorgen in de collegevergadering op.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief