WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jaaroverzicht Deel 3
Wijdemeren, zo 29 december 2013

Hoog zomer, vakantietijd, 35 graden, Zuwestrandje, maar ook bloembakken en Bos van Hacke. Het jaaroverzicht 2013 van juli, augustus en september.

Juli

2 juli B en W hebben de aangevraagde omgevingsvergunning voor een hekwerk rond het Landgoed Eikenrode in Nieuw Loosdrecht afgewezen.

3 juli In een persbericht bevestigen de PvdA en GroenLinks dat zij samen gaan optrekken voor de raadsverkiezingen van maart volgend jaar.

7 juli Het was het eerste zomerweekend. Prachtig weer en overal wat te doen in Wijdemeren. Varen, fietsen, strandjes, badje in de tuin, Zomerspektakel, Place du Tertre, Sprinttriathlon.


Tim Emmelot

11 juli Tim Emmelot, de eigenaar van Ottenhome, is door het college gekozen als exploitant van de drijvende kiosk die bij het strandje De Zuwe in Kortenhoef moet komen.

11 juli Heel voorzichtig begint de campagne voor de raadsverkiezingen op 19 maart 2014 op gang te komen. De eerste twee lijsttrekkers zijn bekend, er heeft er zich één kandidaat gesteld.

16 juli In de krant van vanochtend stond een stuk over Eikenrode. Ockhuisen tegen de rest. Het Twitteraccount Bos van Hacke ontplofte vandaag toen men de krant gelezen had.

17 juli Ronald Doorten van de Pieter van der Leelaan in Munniksveen in Kortenhoef heeft nu al maanden last van de renovatie van alle straten en riolen in de wijk.

23 juli Op de site van de G en E stond een reactie waarin precies de goede vragen gesteld werden over het Zuwestrandjedrama. Martijn Smit sluit niet uit dat het asbest is neergelegd.

24 juli De ontwikkeling van het Dorpscentrum Loosdrecht ligt compleet op zijn gat. Partner Heijlijgers gooide de handdoek in de ring waarop Wijdemeren het contract ontbond.

29 juli In de nacht van vrijdag op zaterdag brandde een politieboot op de Wijde Blik bij de A. Lambertszkade in Kortenhoef uit. Het vaartuig was in brand gestoken.

Augustus

1 augustus Het is 33 graden. Morgen wordt het 35 graden. Zwemmen in buitenwater is dan heerlijk. Check alleen even of het water schoon is.

4 augustus De gemeente en WSV De Spiegel zijn het oneens over het aantal ligplaatsen. De watersportvereniging vreest de ondergang als de gemeente haar zin krijgt.


Wethouder Jaap van Waveren

9 augustus Wethouder Jaap van Waveren deed vanmorgen aangifte van bedreiging en intimidatie door een persoon met wie de gemeente een juridisch conflict uit vecht.

12 augustus De gemeente Wijdemeren en de vereniging Samen bouwen in Oud-Loosdrecht zijn klaar voor de bouw van tien zelfbouwwoningen van twee ton vrij op naam.

19 augustus De aanleg van parkeerplaatsen bij de Sandersonhof in Kortenhoef dreigde fout te lopen. Dankzij de inspanningen van zeven politici werd op het gemeentehuis gehoor gevonden.

22 augustus Het politieke leven in de regio ontwaakt. GS van Noord-Holland besluiten dat Bussum, Naarden en Muiden fuseren in 2016. Volgende week wordt dat besluit aan PS voorgelegd.

24 augustus WSV De Spiegel en de Gemeente troffen elkaar voor de Raad van State. De omwonenden zijn in dat conflict geen partij, maar wel zeer betrokken. Zij lichten hun kant van de zaak toe.

27 augustus Tot en met 18 september kunt u een oordeel geven over het Masterplan Groenewoud, over het isoleren en bewoonbaar maken van de voormalige stort.

28 augustus De letters zijn geplakt, het bord is klaar voor montage op de varende reuzenbloembak van Dorpsbelangen.

30 augustus Met man en macht wordt er naast de Hervormde kerk in Ankeveen gegraven, gereinigd en gespeurd naar de resten van Ankeveners uit de afgelopen zes, zeven eeuwen.

September

2 september Het was zaterdag druk in en om Kasteel-Museum Sypsteyn in Nieuw Loosdrecht. Experts van veilinghuis Bornham zaten klaar om antiek te taxeren.

5 september De commissievergadering van gisteravond leek meer op een ongeregelde rugbywedstrijd dan op een politiek debat. Een inspreker verdween in de kloof tussen burger en politiek.

9 september Tien gondels deden mee aan de Gondelvaart in Kortenhoef zaterdagavond. Het Draaiorgel van CHarlotte en Marije won de jury- en de publieksprijs.

22 september Alette Zandbergen van de Vrienden van het Bos van Hacke klom uit de kloof tussen burger en politiek en nam revanche. Een poepbak voor wethouder Gerard Abrahamse (VVD).

22 september Donderdag dient het CDA tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in om de 'proef' met de bloembakken direct te stoppen. Ook is er een handtekeningenactie.

23 september De actiegroepen WADW en VBEKC stellen zich teweer tegen de handtekeningenactie tegen de bloembakken. Ook kritiseren zij het CDA en Liesbeth Siderius.

23 september De Raad van State gaf Watersportvereniging De Spiegel in Nederhorst den Berg gelijk. Wijdemeren wilde het aantal liplaatsen beperken. De RvS veegde dat van tafel.

24 september Willem de Leeuw uit Ankeveen reageert op het persbericht van WADW/VBEKC. Hij stoort zich eraan dat 'tegenstanders van de proef' daarin worden gelijkgesteld met 'notoire hardrijders'

26 september Vanochtend hebben wethouder Jaap van Waveren en Daniël Aalberts de uitgangspunten ondertekend voor de ontwikkeling van het Antoniusterrein in Kortenhoef.

27 september De proef met de bloembakken gaat door. Fase 2, Zuidereinde-Emmaweg is twijfelachtig. Wethouder Abrahamse liet een voetzoeker van 50.000 Euro ontploffen.

bron
WWK
foto
DvE en div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief