WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen Hekwerk Eikenrode
Nieuw Loosdrecht, di 2 juli 2013

B en W hebben de aangevraagde omgevingsvergunning voor een hekwerk rond het Landgoed Eikenrode in Nieuw Loosdrecht afgewezen.

persbericht

College: geen vergunning voor hek Landgoed Eikenrode

Burgemeester en wethouders hebben de aangevraagde omgevingsvergunning voor een hekwerk rond het Landgoed Eikenrode in Loosdrecht afgewezen. Het college is van oordeel dat het plaatsen van hekken langs het ‘Zwarte Pad’ in strijd is met het bestemmingsplan.

De erfpachter van Landgoed Eikenrode heeft bij de gemeente een omgevingsvergunning ingediend voor een hekwerk rond het landgoed in Loosdrecht. Dit plan zorgde voor opschudding onder een aantal inwoners van Loosdrecht. Zij vrezen dat met de komst van een hek de openbare toegankelijkheid van het landgoed in het geding komt.

Geplande bemiddelingspoging

Wethouder Abrahamse neemt in deze kwestie een minderheidstandpunt in. Hij is van mening dat het bouwplan voldoet aan alle eisen en wel past binnen het bestemmingsplan. Op verzoek van de raad stond op maandag 1 juli een bemiddelingspoging tussen de wethouder, de erfpachter en een aantal afgevaardigden van de vrienden van het Bos van Hacke gepland. Dit gesprek heeft geen doorgang gehad omdat de partijen niet konden instemmen met de uitgangspunten van het gesprek.

Nu het college de omgevingsvergunning geweigerd heeft, heeft de erfpachter de mogelijkheid hiertegen bezwaar te maken.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief