WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Duwen en Trekken met 7 Man
Kortenhoef, ma 19 augustus 2013

De aanleg van parkeerplaatsen bij de Sandersonhof in Kortenhoef dreigde fout te lopen. Dankzij de inspanningen van zeven politici werd op het gemeentehuis gehoor gevonden.


Munniksveen op de schop.

Behoorlijk radeloos waren de bewoners van de Sandersonhof. Bij de herinrichting van hun straat bleek de aannemer andere tekeningen te hanteren dan die waarmee de klankbordgroep had ingestemd. Zo werden bijv. de parkeervakken smaller dan afgesproken. Hun pogingen om het verre Loosdrecht met de afgelegen Rading 1 te bereiken mislukten, zoals te lezen is is ons bericht met de titel "Hallo, is daar iemand?". Zelfs het leggen van contact lvia de website leidde tot niets.

Hulp van de raadsleden

Zij besloten daarop in arren moede de hulp in te roepen van een aantal raadsleden. Dat had succes! Er werd een noodkreet gestuurd naar René Voigt (DB), Joep Frijdal (VVD), Martin Vuyk (VVD), Theo Reijn (CDA), Jan Verbruggen (CDA), Felix Flameling (GL) en Nanne Roosenschoon (D66). Om kort te gaan naar alle partijen. De politici kwamen allemaal de situatie ter plaatse in ogenschouw nemen, waarna de verantwoordelijke wethouder, Gerard Abrahamse (VVD), ook afreisde naar het verre Kortenhoef om de problemen met parkeerplaatsen, trottoirbanden, doorsteekjes, bochten en putten zelf te bekijken.

Eind goed, al goed

In een bedankje aan de hierboven genoemde raadsleden laten de bewoners weten dat de kwestie is opgelost. Er zijn spijkerharde afspraken met de gemeente gemaakt en die afspraken zijn door de ambtenaren schriftelijk tot in detail bevestigd.

De bewoners schrijven aan de politici:

"Door uiteindelijk uw positieve invloed naar wethouder Abrahamse uit te oefenen is ook hij de situatie op ons parkeerplaats komen bekijken. Afgelopen maandag heeft de heer Abrahamse mij medegedeeld dat hij met de verantwoordelijke ambtenaren heeft gesproken en dat het parkeerterrein alsnog zal worden uitgevoerd zoals wij bewoners hadden gevraagd. Inmiddels hebben wij van de afdeling BOR de bevestiging van de gemaakte afspraken ontvangen. Via deze weg wil ik u namens de bewoners van de Sandersonhof nogmaals bedanken voor uw getoonde belangstelling en voor uw positieve inzet om de door ons gevraagde aanpassingen van het parkeerterrein verwezenlijkt te krijgen."

Verbazingwekkend

Het blijft echter verbazingwekkend dat er zeven raadsleden voor nodig waren om een antwoord uit het gemeentehuis te trekken en de wethouder te verleiden om naar Kortenhoef af te reizen. Laten we het er maar op houden dat het aan de vakantieperiode lagn dat niemand reageerde op de herhaalde oproepen van de bewoners.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief