WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ockhuizen: Ik ga door!
Nieuw Loosdrecht, di 16 juli 2013

In de krant van vanochtend stond een stuk over Eikenrode. Ockhuisen tegen de rest. Het Twitteraccount Bos van Hacke ontplofte vandaag toen men de krant gelezen had.

Ockhuisen niet te stoppen

Nico Ockhuisen tart het gemeentebestuur en de omwonenden in het paginagrote stuk. Hij kondigt aan dat het hek om Eikenrode er komt, wat er ook gebeurt. Hij zegt naar de rechter te stappen voor een voorlopige voorziening die hem de mogelijkheid biedt om het hek te plaatsen. "Ik wil gewoon niet langer wachten" :aldus Ockhuizen. Het college van B&W heeft besloten dat er geen hek mag komen. Ockhuisen verklaart in de krant dat hij nog geen bericht van het college heeft ontvangen, maar zich daar ook niets van aan zal trekken, omdat hij naar de rechter stapt.
Volgens het artikel in de krant zal er volgend jaar een nieuwe juridische situatie ontstaan omdat Ockhuisen de grond onder Eikenrode wil kopen, waarmee de erfpacht vervalt. (Overigens heeft dat geen betekenis voor een bestaand kettingbeding, want dat blijft gelden. Daarom heet het een kettingbeding. red. WWK) Om kort te gaan Ockhuisen geeft in het artikel van Jan Herman Baas duidelijk aan dat hij geen boodschap heeft aan het gemeentebestuur en de omwonenden. Hij gaat zijn plannen uitvoeren en niemand zal hem daarbij stoppen.

Werkzaamheden worden hervat

Hij heeft al afspraken met een zorginstelling om 18 kamers in het hoofdgebouw te maken en te verhuren voor de verzorging van licht dementerende patiënten. Op 1 maart volgend jaar moet dat gerealiseerd zijn. In het vervallen afgebrande koetshuis wil hij veertien appartementen bouwen. Het gras is ingezaaid en de greppels zijn uitgediept om het water beter het landgoed op te brengen. Alles wat hij van plan is, is goedgekeurd door de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Omdat het broedseizoen gisteren (15 juli) is afgelopen, kan hij weer aan de slag, want er is veel werk te doen aldus Ockhuisen in de krant. Om kort te gaan Ockhuisen gaat de strijd met gestrekt been aan.

Twitter ontploft

Het krantenartikel deed het Twitteraccount van de Vrienden van het Bos van Hacke bijkans ontploffen. De omwonenden denken dat het niet verlenen van de omgevingsvergunning betekent dat er nu geen werkzaamheden uitgevoerd mogen worden. Op Twitter werd getwijfeld over de handhaving en het toezicht van de gemeente en Monumentenzorg. Ook werd gesuggereerd dat de vakantie vertraging in de verzending van de brief met het collegebesluit zou hebben veroorzaakt en dat de handhaving op een laag pitje zou staan vanwege de vakantie.

Dossier Eikenrode

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief