WIJDEMEERSE WEBKRANT
Alette klom uit de Kloof
Nieuw Loosdrecht, zo 22 september 2013

Alette Zandbergen van de Vrienden van het Bos van Hacke klom uit de kloof tussen burger en politiek en nam revanche. Een poepbak voor wethouder Gerard Abrahamse (VVD).

Op 4 september sprak Alette Zandbergen in namens de Vrienden van het Bos van Hacke (VBvH). Door toedoen van wethouder Gerard Abrahamse (en de commissie) verdween zij daar in de kloof tussen burger en politiek. Zij liet dat niet op zich zitten en klauterde uit de kloof om een burendag rond Eikenrode te organiseren. De firma DepoDog werkte prima mee en zorgde voor een passend geschenk dat Alette kon aanbieden aan de wethouder. Deze was zo sportief geweest om te komen en nam de poepbak uit handen van Alette in ontvangst.

persbericht

VBvH verrassen wethouder op burendag

Vrijdag 20 september 2013. De Vrienden van het Bos van Hacke (VBvH) hebben de landelijke Burendag  aangegrepen om hun strijd tegen het hek om Landgoed Eikenrode met een ludieke actie onder de aandacht te brengen. Buurtbewoners, plaatselijke politici en het grootste gedeelte van het college  waren naar de feestelijk versierde speeltuin aan de laan van Eikenrode gekomen. En… er was een verrassing!


Aleete Zandbergen biedt wethouder Gerard Abrahamse een DepoDog hondenpoepbak aan.

De wethouder lacht, als een boer met kiespijn.
Alette Zandbergen genoot van het moment.

De opkomst op deze vrijdagmiddag was onverwacht groot. Niet alleen tientallen buurtbewoners/kinderen van zowel de bomenbuurt als de schildersbuurt – beide buren van het Landgoed Eikenrode –  maar ook veel lokale politici – waaronder de drie wethouders:  Abrahamse, Van Waveren en Zagt -  waren op de uitnodiging van de VBvH ingegaan om samen de koffie/theebeker te heffen op de gemeenschapszin. Na een korte toespraak van woordvoerster van de VBvH, Alette Zandbergen, onthulde ze samen met wethouder Abrahamse de verrassing voor gemeente, de erfpachter van het landgoed en de buurtbewoners zelf. Een mooie hondenpoepafvalbak met 2000 opruimzakjes en een mooi ´Aangeboden door…´ plaatje erop. De VBvH uitten de hoop dat deze bak op het terrein van de heer Ockhuisen mag staan, de aanwezige hondenbezitters de uitwerpselen van hun hond er in zullen gooien en de gemeente de bak zal legen. Gezamenlijke inspanningen, zodat iedereen als goede buren in harmonie met elkaar verder kan leven.

Toespraak

In haar korte toespraak bedankte Alette Zandbergen haar buurtgenoten en de aanwezige politici voor hun aanwezigheid. Ze was blij dat leden van de gemeente een gaatje in hun drukke agenda hadden gevonden om op deze dag het verrassingscadeau in ontvangst te komen nemen. Een cadeau dat helemaal in het teken van het thema van deze dag staat: samen leven samen delen. Een afvalbak,  die niet alleen aan de gemeente, maar ook aan de heer Ockhuisen (die vanwege vakantie niet kon komen) en aan de buurt zelf, geven werd. Met deze ludieke actie willen de VBvH goed buurmanschap laten zien. Een creatieve oplossing bieden om de saamhorigheid van de buurt te bevorderen en er op deze manier voor te zorgen dat het geplande hek om het bos niet nodig zal zijn. 

Toezegging

De heer Arbrahamse bedankte voor de poepbak en grapte dat hij eerst in het college toestemming moest vragen of hij dit geschenk aan mocht nemen. Hij beloofde dat hij met de heer Ockhuisen zou gaan praten over een plek voor de afvalbak op het landgoed. Hij liet de bak nog even in de goede handen van de VBvH en zou binnenkort met een voorstel tot plaatsing terugkomen. Wethouder Zagt vond het een fantastisch initiatief en zag in dat ook de gemeente niet achter kan blijven om het dilemma rond het Bos van Hacke op te lossen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief