WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WADW-VBEKC: door met Proef
's-Graveland, ma 23 september 2013

De actiegroepen WADW en VBEKC stellen zich teweer tegen de handtekeningenactie tegen de bloembakken. Ook kritiseren zij het CDA en Liesbeth Siderius.

In de aanloop naar de raad van donderdag, waar het CDA gaat voorstellen om met de bloembakkenproef te stoppen, zonden WADW en VBEKC onderstaand persbericht en een lijst met argumenten voor het vasthouden aan de proef, ook op Zuidereinde en Emmaweg. De uitputtende lijst met argumenten van de beide actiegroepen vindt u hier.

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

De proef 30km-inrichting Vaartwegen moet doorgaan!

De bewonersverenigingen WerkaandeWeg.NU en VB EKC zijn zacht uitgedrukt onthutst over het plan van het CDA om door middel van een motie de proef met de bloembakken onmiddellijk te staken. We hebben vele argumenten waarom de proef moet doorgaan. Deze argumenten sturen we aan alle leden van de raad en het college. We ontraden het staken van de proef met klem.

Een paar hoofdzaken

In plaats van de leereffecten die tot nu toe zijn opgedaan, te gebruiken voor verbeteringen, gebruikt het CDA deze ervaringen om de zaak af te blazen. Dat daarbij de brandweer ten tonele wordt gevoerd is op z’n zachtst gezegd alsof je water ziet branden. Natuurlijk moet rekening gehouden worden met de hulpdiensten. Maar het op één waarneming afblazen van een proef die zo grondig is voorbereid, kan ook de brandweer niet willen.

Er is nog meer geleerd. De feitelijke inrichting kan qua vormgeving en installatietechniek veel professioneler worden aangepakt. Het komt dus goed uit dat de proef op alle vaartwegen in deel 1 (Noordereinde, Koninginneweg en Canneburgerweg) en 2 (Zuidereinde en Emmaweg) is geknipt. Nu kunnen we leren hoe we het in deel 2 beter kunnen doen. Ook kan worden rechtgezet wat in deel 1 niet goed liep.

Er wordt op de sociale media actie gevoerd tegen de bloembakken. Wij vinden dat iedereen het recht heeft zich te uiten zoals hij of zij dat wil. We vinden evenwel ook dat als die uitingen de heftigheid hebben die ze soms hebben gevraagd mag worden of de actievoerders zich in de doelstellingen voorbereiding van het vaartwegen project hebben verdiept. Waarom hebben we de actievoerders niet bij de inspraak gezien? Ze waren van harte welkom.

Een blik vooruit

Tenslotte, over actie gesproken, we hebben waardering voor de serieuze aanpak met de petitie en de handtekeningenactie van de tegenstanders. Nu weten we met wie we te doen hebben en kunnen met hen in gesprek gaan. We hopen dat de gemeente dat ook zal doen. Intussen moet de proef doorgaan. Een halve proef geeft onvoldoende inzicht in wat mogelijk is en wat niet. Als je je in zaak verdiept begrijp je dat ook.

We hopen dat we aan het eind van de hele proef in goed overleg tot een conclusie kunnen komen: wel of geen bloembakken als middel om het doe te bereiken: leefbaarder en veiliger vaartwegen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief