WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuwe kans Bouw Antonius
Kortenhoef, do 26 september 2013

Vanochtend hebben wethouder Jaap van Waveren en Daniël Aalberts de uitgangspunten ondertekend voor de ontwikkeling van het Antoniusterrein in Kortenhoef.

Het Antoniusterrein ligt al jaren braak. Op 23 april 2005 werd de sloop van het schoolgebouw voltooid. Jaren werd er overlegd met de buurt over wat er gebouwd zou worden. Het probleem was daarbij dat de opbrengst van het terrein en de bouw het bedrag moest opbrengen waarvoor (voortijdig) de nieuwe Antoniusschool aan de Zuidsingel gebouwd was. De gemeente had dat bedrag voorgeschoten en moest het terugverdienen uit de bouw. Op zeker moment werd dat principe losgelaten. Toch kwam er geen schot in de zaak, omdat omwonenden bezwaar hadden tegen de massaliteit van de voorliggende ontwerpen.

Nieuwe poging.

Vanochtend werd een nieuwe poging gestart met de ondertekening van de uitgangspunten voor de bouw van 18 rijwoningen en 3 huizen twee oner één kap. Later zal de bestemmingsplanprocedure worden gestart. Dan zal blijken of de plannen van de gemeente die keer wel stand houden.

persbericht

Doorbraak ontwikkeling Antoniusterrein

Donderdagochtend 26 september 2013 hebben wethouder Jaap van Waveren van de gemeente Wijdemeren en Daniël Aalberts, directeur Aalberts Ontwikkeling NV, de uitgangspunten ondertekend voor de ontwikkeling van het Antoniusterrein in Kortenhoef.


Daniël Aalberts en wethouder Jaap van Waveren.

Sinds juni 2012 zijn beide partijen met elkaar in overleg over de ontwikkeling van het terrein waar jarenlang de St. Antoniusschool gevestigd was. Het is de bedoeling dat er op het terrein 18 rijwoningen en 3 twee-onder-een-kappers (6 woningen) gerealiseerd worden. Nu de uitgangspunten ondertekend zijn, is de volgende stap om zo snel mogelijk tot een definitieve koopovereenkomst te komen (naar verwachting oktober/november 2013).

Overleg met omwonenden

De van oudsher betrokken omwonenden zijn van de plannen persoonlijk op de hoogte gebracht. Nog dit jaar wordt er een nieuwe bestemmingsplanprocedure opgestart waar alle belanghebbenden op kunnen reageren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht/WWK
foto
persbericht
auteur
persbericht/WWK
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief