WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WSV De Spiegel wint bij RvS
Nederhorst den Berg, ma 23 september 2013

De Raad van State gaf Watersportvereniging De Spiegel in Nederhorst den Berg gelijk. Wijdemeren wilde het aantal liplaatsen beperken. De RvS veegde dat van tafel.

Op 8 augustus stond in de G&E al de verwachting dat de gemeente het onderspit zou delven in de kwestie van het aantal ligplaatsen. De verdediging van de gemeente was zwak. Er werd betoogd dat er een parkeerprobleem was, maar het bleek dat daar geen onderzoek naar was gedaan. De gemeente wilde het aantal ligplaatsen beperken tot 120 in totaal, zowel in het water als op de wal. Nu zijn dat er 120 in het water en 70 op de wal.

In het bestemmingsplan Buitengebied Nederhorst wilde de gemeente het vermeende parkeerprobleem oplossen door het aantal ligplaatsen te beperken. De Raad van State stelde vorige week vast dat er 80 parkeerplaatsen in de buurt zijn en dat er daarvan slechts 35 gebruikt worden. Op basis van die vaststelling was de Raad van State snel klaar met de zaak. Er werd zelfs niet meer aangedrongen op onderzoek naar de parkeerproblemen.

Lees ook:

04082013 WSV vs. Wijdemeren
08082013 Wijdemeren overtuigt niet
22082013 Omwonenden over De Spiegel

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief