WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WSV vs. Wijdemeren
Nederhorst den Berg, zo 4 augustus 2013

De gemeente en WSV De Spiegel zijn het oneens over het aantal ligplaatsen. De watersportvereniging vreest de ondergang als de gemeente haar zin krijgt.

In het nieuws van RTVNH van gsiteren zat een bericht over de Watersportvereniging De Spiegel aan de Spiegelplas. De gemeente telt sinds kort de gestalde boten op de oever mee als ligplaats. Bij die gestalde boten zitten ook bijv. Piraatjes voor de jeugdleden die in een rek van drie verdiepingen op de kant staan.

De WSV vreest 60 van de 120 ligplaatsen te verliezen door de nieuwe telling van de gemeente. Volgens de watersportvereniging zal de nieuwe telling leiden tot het failliet van de WSV.

Niet helemaal duidelijk

In het bericht wordt niet toegelicht waar het conflict met de gemeente vandaan komt of waar het op gebaseerd is. Vermoedelijk staat in het bestemmingsplan dat er zestig waterligplaatsen mogen zijn. Uit de video op de website van RTVNH is op te maken dat omwonenden ongelukkig zijn met de omvang van de watersportvereniging en de gemeente houden aan het bestemmingsplan. (Merkwaardig genoeg zijn diezelfde omwonenden ook lid van de WSV.)

Komende dinsdag zal de Raad van State uitspraak doen in het conflict tussen de gemeente en de WSV De Spiegel.

bron
RTVNH
foto
RTVNH
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief