WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zelfbouw in Loosdrecht
Oud Loosdrecht, ma 12 augustus 2013

De gemeente Wijdemeren en de vereniging Samen bouwen in Oud-Loosdrecht zijn klaar voor de bouw van tien zelfbouwwoningen van twee ton vrij op naam.

persbericht

Samen betaalbaar bouwen in Oud-Loosdrecht klaar voor de start

De gemeente Wijdemeren en de vereniging Samen bouwen in Oud-Loosdrecht zijn er klaar voor. Er is veel interesse voor het project en degenen die zich hebben ingeschreven hebben al aangegeven naar welke kavels hun voorkeur uitgaat. Op dit moment zijn er acht concrete inschrijvingen op een totaal van tien woningen.

De eerste gesprekken van inschrijvers met hypotheekverstrekkers en bouwers heeft bevestigd dat het goed mogelijk is een woning te realiseren voor 200.000 euro vrij op naam. Samen met anderen een woning laten bouwen zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar blijkt in de praktijk 10-30% goedkoper. De subsidie voor het aantrekken van een professioneel begeleider van de bouwers is inmiddels bij de provincie aangevraagd. De provincie Noord-Holland heeft een financiële stimuleringsregeling voor zelfbouw.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Aan het Oppad in Oud-Loosdrecht komen maximaal negen betaalbare eengezinswoningen. Om de eengezinswoningen voor de kopers tegen kostprijs te realiseren heeft de gemeente gekozen voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dat wil zeggen: samen met anderen een woning laten bouwen zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Hierdoor is het mogelijk om een eigen woning te realiseren voor circa € 200.000 v.o.n. Dus inclusief grond, keuken en badkamer.
Daarnaast is er een kavel waar een villa of twee onder een kap kan worden gebouwd. Ook hier is men geheel vrij in de keuze van een architect of aannemer. Hierdoor is het mogelijk om een twee onder een kap woning te realiseren voor circa € 350.000 v.o.n. Dus inclusief grond, keuken en badkamer.

Inschrijven nog mogelijk

Inschrijven is nog steeds mogelijk. De toewijzing of plaatsing op de reservelijst gaat op volgorde van ontvangst. Kijk voor meer informatie en de inschrijfformulieren op www.wijdemeren.nl/samenbetaalbaarbouwen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief