WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jaaroverzicht Kwartaal 3
Wijdemeren, vr 25 december 2009

In het derde kwartaal kwam er een nieuw burgemeester, hield het verzet tegen de bomenkap aan en vertrok Ruud Buijs uit de VVD fractie.

Juli


Oudergaard

De gemeente wil wipkippen verwijderen. Dat leidt tot protesten. Het CDA roept de kersverse burgemeester op om overlast en criminaliteit te bestrijden. De grond onder de belt Groenewoud in Kortenhoef is ernstig vervuild. Het verzet tegen de kap van bomen aan het Noordereinde houdt aan. Oud CDA voorzitter Cor Koster wil CDA-gedeputeerde Rinske Kruisinga royeren. De rotzooi die al tijden op het terrein van Oudergaard te zien is, wekt ergernis bij Kortenhoevers. De zijlader van de GAD doet zijn intrede in Wijdemeren.

Augustus


De spiksplinternieuwe Claertjesbrug in 's-Graveland.

Herman Stuijver wilde aan Inovum vragen wat er gaat gebeuren met Oudergaard. Hij kreeg geen interview. Bibian Mentel uit Nederhorst werd down-under wereldkampioen snowboardcross, terwijl hier de mussen van het dak vielen. Hoe meer trouwlocaties, hoe meer huwelijken. Is het warm dan is het bij De Strook éénrichtingverkeer. Koelt het af, dan wordt het weer tweerichtingverkeer. Het college bezuinigt en vaart op eigen gelegenheid met de gondelvaart mee, voorzien van de eigen picknickmand. Op 23 augustus was de gondelvaart in Loosdrecht. Per 31 augustus kan de raadsvergadering via internet gevolgd worden. De bezwaarschriftencommissie behandelde de bezwaren tegen de Noordereinde-bomenkap. Het CDA kiest positie voor de verkiezingscampagne.

September


Waarnemend burgemeester Karen Heerschop en commisaris van de koningin Harry Borghouts.

Het kruispunt bij de Klapbrug in 's-Graveland is erg gevaarlijk vinden flink wat fietsers. Anderen, onder wie Ben Steenvoorden (PvdA), vinden de klachten maar gezeur. Nog later bleek dat Steenvoorden zijn opmerkingen sarcastisch bedoeld had. Dolf Gnodde uit Urk won het Nederlands Kampioenschap Palingroken. Stiekem luisterde wethouder Betske van Henten toch naar de kritiek over de Klapbrugkruising. Toen niemand het zag, schilderden gemeentekabouters gele haaientanden op de brug. Bij Oudergaard wordt een bord onthuld. De VVV is boos op Wijdemeren. De directeur van de bibliotheek in Loosdrecht is geschokt door de door Wijdemeren voorgenomen bezuinigingen. En weer werd er actie gevoerd bij de Klapbrug. Nu voor de fietsers. Op 24 september kregen Theo Reijn (CDA) en Jaap van Waveren (DBL) knallende ruzie in de raad. De bezwaren tegen de Noordereinde-bomenkap werden ongegrond verklaard door de bezwaarschriftencommissie. Burgemeester Karen Heerschop trad voor het eerst in Wijdemeren op. Haar vuurdoop. Ruud Buijs stapt uit de VVD fractie en gaat verder als Buijs Anti Willekeur. (Hilbrand Korver stapte al weer een jaar geleden, in december 2008, uit de GL fractie.)

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
3 gr.
windkr. 2