WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tweede Klapbrugactie
's-Graveland, wo 23 september 2009

Hedda Koning uit Nederhorst den Berg voerde gisteren actie bij de Klapbrug. Zij haalde handtekeningen op, die zij morgen aan het college aanbiedt.

De eerste actie op de Klapbrug was op vier september.

ingezonden bericht

Tweede actie veiligheid Klapbrug


Hedda Koning in actie.

Dinsdag 22 september werd de schoolgaande jeugd geconfronteerd met een tweede actie in korte tijd voor veiligheid op de Klapbrug. Dit keer was het een bezorgde moeder van twee in Hilversum naar school gaande kinderen.Hedda Koning uit Nederhorst heeft schoon genoeg van de hoge mate van onveiligheid voor overstekende fietsers. "Moet er nu eerst een ernstig ongeluk gebeuren voordat de politiek reageert ?"

Gewapend met borden waarop haar hartenkreet duidelijk leesbaar is, ging ze op handtekeningenjacht bij de schoolgaande jeugd. In de 1,5 uur die ze daar stond haalde ze zowaar 5 volle vellen met handtekeningen op; niet alleen van de jeugd, maar ook van volwassenen die langs kwamen fietsen. Alle fietsers waren het met haar actie eens en zij kreeg veel positieve reacties. "Eindelijk eens iemand die het voor ons scholieren opneemt" en "Kwam de politiek hier nou maar eens langs, dan mogen zij hier proberen over te steken..." waren veelgehoorde kreten.

A.s. donderdag voor de raadsvergadering komt Hedda Koning haar handtekeningen aanbieden aan de raad en zal ze tijdens het inspreek halfuurtje nogmaals aandacht vragen voor de gevaarlijke situatie op de Klapbrug. Nu is het tijd om te handelen en niet om op je handen te blijven zitten.

Wilt u Hedda nog steunen in haar betoog, stuur dan een emailtje naar haar toe: heddakoning@hotmail.com. Of nog beter, kom naar het inspreek halfuurtje morgen, donderdagavond 24 september om 20:00 uur op het Gemeentehuis van Wijdemeren.

Hedda Koning
Nederhorst den Berg

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2