WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jaaroverzicht Kwartaal 4
Wijdemeren, za 26 december 2009

Het laatste kwartaal van 2009. Buiten verdwijnt de sneeuw. Binnen wordt kerst gevierd. De laatste loodjes tot 2010.

Oktober

Op de functie van burgemeester zijn achtendertig sollicitaties in Haarlem ontvangen. Ruim 3.500 toeschouwers genoten van de autocrosswedstrijd in Nederhorst den Berg. Het college stelt de raad voor De Dobber te verkopen en De Drie Dorpen geschikt te maken voor uitvoeringen. Welnu, dat idee hield niet lang stand. De volgende dag zonden alle raadsfracties, met uitzondering van de VVD, een persbericht uit waarin verkoop van De Dobber af wordt gewezen. De Bergse Runners Club deed er alles aan om een baan in Overmeer Zuid te krijgen. Dat mocht niet baten. Ze kwamen voor niets, omdat wethouder Schenkkan het af liet weten, of ze werden beleefd aangehoord. De ruzie in de raad van eind september wordt bijgelegd. Theo Reijn van het CDA neemt zijn woorden terug. Het dossier Ter Sype/Vliegveld. Stroperige, maar keurige en beschaafde bestuurlijke ruzies slepen zich al jarenlang voort, alsof er geen behoefte is aan woningen. Een tussenstandje.

De campagne voor de verkiezingen op 3 maart volgend jaar begint op stoom te komen. Op onze campagnepagina stromen de lijsttrekkers, kandidaten en verkiezingsprogramma's binnen. Het college besluit de subsidie aan de lokale radio (Aros) in te trekken. De Aros is zo boos dat ze de stekker er op 1 november uit trekken en met studio en al vertrekken naar Baambrugge. De kersverse burgemeester Karen Heerschop gooit een steen in de Wijdemeerse vijver. Het gedrag van de raad moet beter vindt zij. De VVD krijgt haar voorstel voor een jeugdlintje door de raad. De bewoners van het Noordereinde kregen het aan de stok met de aannemer over de bomen. De nieuwe brug over de Tweede Heul is een toeristische attractie. Als het even wil kantelt uw auto. De provincie wil het openbaar vervoer in Wijdemeren amputeren. De bomen aan het Noordereinde mogen gekapt worden van de rechter.

November


Hilbrand Korver protesteert tegen de bomenkap onder het og van tal van camera's, burgemeester Karen Heerschop en wethouder Betske van Henten.

De bomen aan het Noordereinde werden voorzien van een grafschrift. Een paar dagen later deed Hilbrand Korver in de raad een laatste poging om de bomen te redden. Op 4 november probeerde Hilbrand Korver het nog fysiek met zijn lijf en zijn auto om de kap te stoppen. Maar toen gingen ze echt om. Lezers reageren op de bomenkap, een motie en de wethouder. De Stichting die de bibliotheek exploiteert is boos op wethouder Nelleke Schenkkan. Er was veel te doen over de breedte van de nieuwe bruggen. Dus ging Douwe van Essen maar meten.Wethouder Nelleke Schenkkan zorgde er voor dat minima 50 euro krijgen. Voor Putter was dat aanleiding om een Dickens-achtig verhaal te schrijven. CDA-fractievoorzitter verbaasde iedereen met een motie over vloerbedekking, een magnetron en een waterkoker. Twee Kortenhoevers bouwden een website om protesten tegen de OV-kaalslag door de provincie te verzamelen.

December


De rode beuk achter het voormalige gemeentehuis van 's-Graveland moest geveld worden met een noodkapvergunning.

De veroorzaker van schade aan eigendommen van de gemeente tijdens Oud en Nieuw, zal ook opdraaien voor het vergoeden van de kosten. Op de Meenthof voerde het CDA actie voor behoud van de buslijnen 105 en 106. RTVNH was er bij. De kou rond de buslijnen in Wijdemeren is van de lucht. De staten trokken extra geld uit. Ideetje! Gas winnen uit de bagger die uit de Loosdrechtse Plassen opgediept wordt. Wijdemeren gaat het onderzoeken. Wijdemeren slaagt er volgens de provincie maar niet in om het huishoudboekje op orde te krijgen. Dus blijft Wijdemeren onder verscherpt toezicht staan. Ruim tien jaar werd er gedacht over bouwen op de belt Groenewoud in Kortenhoef. Die droom is over. De laatste hoop van de Bergse Runners Club op een eigen baan in Overmeer Zuid (Nederhorst) vervloog. De raad zag de baan niet zitten. Het vroor dat het kraakte en het sneeuwde twintig centimeter. Nederland kwam tot stilstand, maar was ook erg mooi. Op Eerste Kerstdag viel de dooi in, nadat het 's morgens nog even gesneeuwd had. Eindelijk weer eens een witte kerst.

De WWK wenst u een goede jaarwisseling en een heel gelukkig 2010!

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
3 gr.
windkr. 3