WIJDEMEERSE WEBKRANT
Meer huwelijken
Wijdemeren, wo 12 augustus 2009

Meer trouwlocaties, meer huwelijken. Dat is de conclusie die getrokken wordt uit de toename van het aantal huwelijken in Wijdemeren.

persbericht

Lichte toename van huwelijken
15 unieke trouwlocaties in Wijdemeren

Vorig jaar was er een lichte toename (21) van huwelijken in Wijdemeren. De vier “oudere” locaties bleven nog steeds erg in trek. Ongeveer twee keer per maand was er een huwelijksvoltrekking in één van de “nieuwe” locaties. Daarmee voorzien deze locaties in de behoefte.

In 2008 kozen 182 bruidsparen er voor om in Wijdemeren te trouwen. De meeste stellen (57) gaven het ja-woord op Landgoed Eikenrode. Op Kasteel Sypesteyn werden 48 huwelijken voltrokken. 47 aanstaanden kozen voor het gemeentehuis als locatie, waarvan 30 paren kosteloos op maandagochtend trouwden. In restaurant De Molen werd in 2008 zeven keer getrouwd. De elf “nieuwere” locaties Het Wapen van Amsterdam,  Rederij Loosdrecht,  Rederij Noord-West, De Willibrordkerk, Finley-Het Witte Huis, Golden Tulip Loosdrecht,  Restaurant ’t Swaentje, Rederij De Tijd, Ottenhome, Brasserie Kompas en Rederij Belle verwelkomden gezamenlijk 22 stellen.

Bijna overal trouwen

Trouwen in een kerk, molen, kasteel, landhuis of op een boot. In Wijdemeren kan het sinds vorig jaar allemaal. In 2008 breidde de gemeente het aantal trouwlocaties uit van vier naar vijftien. Naast deze vijftien unieke trouwlocaties is het mogelijk om te trouwen op een zelfgekozen locatie. Deze locatie moet wel voldoen aan een aantal criteria. Van deze mogelijkheid is tot nu toe eenmaal gebruik gemaakt.

Trouwen in Wijdemeren

Iedere locatie doet zijn uiterste best om de wensen van het bruidspaar te vervullen.

In het bewonersloket op www.wijdemeren.nl staat uitgebreide informatie over alle trouwlocaties die er in de gemeente Wijdemeren zijn. Typ in het zoekvenster: trouwen.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
20 gr.
windkr. 2