WIJDEMEERSE WEBKRANT
Think for Yourself!
Kortenhoef, wo 2 september 2009

Ben Steenvoorden (raadslid PvdA) vindt dat er gezeurd wordt over het kruispunt Klapbrug. Wethouder Van Henten en oud-CDA-voorzitter Cor Koster gaven aan waarom.

ingezonden brief

Beste Elly, Rik en Huib

Ik denk toch echt dat jullie zeuren hoor.  De reactie van wethouder van Henten en de heer Koster van het CDA is helder. Zonder borden en belijning wordt het verkeer veiliger.

U moet namelijk weer zelf na gaan denken. Doe er dus u voordeel mee. Ik hoop dat u vóór de verkiezingen van maart 2010 weer in staat bent om uw verstand te gebruiken. Dan weet u tenminste op wie u moet stemmen.

Sterkte tot die tijd.

Ben Steenvoorden
Raadslid PvdA Wijdemeren

Kortenhoef

Uit de raad van 26 juni:

"Ook drong hij (Hilbrand Korver (HKA)) erop aan om (tijdelijke) belijning aan te brengen op het kruispunt Klapbrug omdat de huidige situatie volgens hem gevaarlijk is, met name voor fietsers. Wethouder Betske van Henten vindt het aanbrengen van tijdelijke belijning ongewenst. Sterker nog, zij betoogde: "Soms is het ontbreken van borden en belijning veiliger dan de aanwezigheid daarvan."

De reactie van Cor Koster:

"Belijningen en verkeersborden geven een schijnveiligheid. Daarom - en vanwege het 'gezicht' - zijn er hele wijken en dorpen in Nederland waar men verkeersborden verwijderd heeft en daarmee de verantwoordelijkheid voor het gedrag in het verkeer neerlegt bij de verkeersdeelnemers."

En toch blijf ik erbij. Wat was ik blij geweest met haaientanden om de auto's op de Klapbrug duidelijk te maken dat ik op mijn fietsje met kleinkind voorrang had. WWK RJ.

Wat bedoelt Ben Steenvoorden met zijn klemmende oproep? Als ons verstand is teruggekeerd, als wij weer bij zinnen zijn: Stem niet op het CDA? Of: Stem niet op partijen die dit college en dus deze wethouder en dus het ontbreken van borden en belijning steunen? Of bedoelt hij, stem niet? Dat hij bedoelt dat wij op D66 of Dorpsbelangen moeten stemmen als wij weer bij zinnen zijn lijkt ons vanuit zijn perspectief niet zo waarschijnlijk.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
21 gr.
windkr. 2