WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA: Campagne van Start
Wijdemeren, zo 30 augustus 2009

Het CDA heeft afgelopen week een actiecentrum in gebruik genomen dat het zenuwcentrum moet worden van de campagne voor de verkiezingen in maart.

Verrassingen

Iedere verkiezingscampagne levert verrassingen op. Wie staan er op de kandidatenlijsten? Wie zijn er nieuw? Wie zijn er verdwenen? Wie zijn er afgezakt naar het lijstduwerschap? En wie zijn er van partij gewisseld?

Wim Reijmerink naar CDA

Uit onderstaande foto mag worden afgeleid dat Wim Reijmerink overgestapt is naar het CDA. Wim Reijmerink was fractievoorzitter van Algemeen Belang (AB) en in die functie de voorganger van de huidige GL wethouder Nelleke Schenkkan. Reijmerink gaf het stokje over aan Nelleke Schenkkan, die met de herindeling de Ankeveense partij Algemeen Belang verruilde voor GroenLinks. In 1994 gaf Wim Reijemerink namens AB steun aan een paarse coalitie in 's-Graveland, waarmee hij toen (mede) het CDA naar de oppositie verwees.


Staand v.l.n.r.: Eric Torsing, Herman Veldhuisen, Tjeb Maris, Nathalie van Kooten - Torsing, Wim Reijmerink, Kiek Steenvoorden.
Zittend v.l.n.r.: Dik van Enk, Theo Reijn, Alexandra Luijer.

Update 31-8-2009, 19.02: Namen onder de foto gecompleteerd.

persbericht

CDA Wijdemeren

CDA Wijdemeren opent Cenuwcentrum

In de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft het campagneteam van het CDA Wijdemeren deze week een eigen actiecentrum in gebruik genomen. Met een knipoog naar de hectiek bij verkiezingen heeft het onderkomen aan de Kortenhoefsedijk de naam CDA Cenuwcentrum gekregen.

Volgens fractievoorzitter Theo Reijn zullen in het actiecentrum de zenuwen geen grip op de CDA-ers krijgen. "We komen met een goed programma, dat past bij de moeilijke tijd waarin Wijdemeren zit. Ook met de aanmelding van kandidaten gaat het goed. Nu al kunnen we een sterke lijst opstellen met vertrouwde en nieuwe gezichten. Toch blijven we nog even doorgaan met het werven van kandidaten. Half september zullen we met een laatste oproep de kandidaatstelling afsluiten. We hebben er alle vertrouwen in."

Lange weg naar 3 maart 2010

Al eind vorig jaar zijn de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen begonnen. Met de leden en vertegenwoordigers van uiteenlopende organisaties zijn discussiebijeenkomsten gehouden over de onderwerpen voor het verkiezingsprogramma. De programcommissie heeft de afgelopen maanden het concept verkiezingsprogramma opgesteld dat de komende weken opnieuw wordt besproken. Eind van het jaar stelt de ledenvergadering het definitieve programma vast.

Kandidaten

De leden hebben vorig jaar ook een wensenlijst voor kandidaten opgesteld. Half september sluit de kandidaatstelling en kan de lijst met alle kandidaten worden opgesteld. Een vertrouwenscommissie is ingesteld om met de kandidaten gesprekken te voeren en vervolgens een voordracht aan het bestuur en de leden te doen. In november stellen de leden de volgorde op de kieslijst vast en wordt de lijsttrekker gekozen.

Verkiezingscampagne meer dan de jaarlijkse kraampjes

Niet alleen in de verkiezingstijd, maar elk jaar bezoekt het CDA Wijdemeren met een kraampje alle dorpskernen van Wijdemeren. Maar met de verkiezingen in het vooruitzicht moet er toch meer gebeuren. Er wordt een campagneteam samengesteld, een campagneplan opgesteld en er moeten materialen aangeschaft, opgeslagen en verspreid worden. In het CDA Cenuwcentrum worden alle activiteiten gecoördineerd. De website www.wijdemeren.cda.nl is inmiddels aangevuld met een speciale verkiezingspagina.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
p.bericht/WWK
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 4