WIJDEMEERSE WEBKRANT
Redt de Wipkip!
Kortenhoef, di 21 juli 2009

De gemeente wil solo (scharrel) wipkippen verwijderen. Mirjam Arnoldy werpt zich op als beschermer van de Wipkip, die eigenlijk een motor met zijspan is.

ingezonden brief

Kortenhoef, 9 juli

Beste Redactie,

Vanochtend ontvingen wij een brief van de gemeente Wijdemeren met daarin de mededeling dat de 'Wipkip'  zoals wij die noemen (het is eigenlijk een motor met zijspan) op het speelveldje op de Van Voordenlaan, gaat verdwijnen.

In de brief staat: 'Het beleid van de gemeente is er op gericht om speelplekken met slechts 1 toestel niet te handhaven.'

Ik vraag me dan direct af wat de achterliggende gedachte is van dit beleid. Na een telefoontje van de gemeente kwam ik erachter dat het (natuurlijk) gewoon weer een geldkwestie is.

Het moge duidelijk zijn dat ik het erg jammer zou vinden als de Wipkip verdwijnt. Niet meer voor mijn kinderen, want die zijn al te groot. Maar ik vind dat je 'het leven uit de wijk' haalt door de speeltoestellen die her en der verspreid staan weg te halen. Er zijn zoveel kleine kinderen die langslopen en met veel plezier even plaatsnemen op het speeltoestel.

Daarnaast is het nu tenminste zichtbaar dat het een speelveldje is en geen hondenuitlaatveld. Als je de Wipkip verwijderd zal de overlast van hondendrollen op het veldje toenenemen.

Het is ontzettend jammer dat dit de zoveelste beleidsmaatregel is van de gemeente waarvan (kleine) kinderen de dupe worden. Na het wanbeleid richting de peuterspeelzalen, het verdwijnen van de Smoes (waarvoor nog niets in de plaats is gekomen) en nu dan de speeltoestellen, is het mij wel duidelijk geworden dat kinderen helemaal onderaan het lijstje van doelgroepen staan.

De Wipkip moet blijven!

Mirjam Arnoldy
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
24 gr.
windkr. 2