WIJDEMEERSE WEBKRANT
Voorstel: Dobber verkopen
Kortenhoef, di 6 oktober 2009

Het college stelt de raad voor De Dobber te verkopen en De Drie Dorpen geschikt te maken voor uitvoeringen.


Wethouder Lia Moote en burgemeester Karen Heerschop tijdens
de persconferentie over de verkoop van de Dobber.

Dossier De Dobber

persbericht

College stelt raad voor De Dobber te verkopen

Het college stelt de raad voor De Dobber te verkopen en De Drie Dorpen geschikt te maken voor uitvoeringen.

Podium in De Drie Dorpen

Van de opbrengst van De Dobber wil het college een gedeelte gebruiken voor het realiseren van een podium in De Drie Dorpen. Daarmee onderschrijft het college het belang van het verenigingsleven in de gemeente. Verkoop van de Dobber levert eenmalig geld op. De gemeente bespaart daarnaast jaarlijks nog eens € 22.000 aan kosten voor de Dobber.

Al jaren niet rendabel

Al enige tijd praat de gemeenteraad over de toekomst van de Dobber. De exploitatie is al jaren niet rendabel. Slechts 15 keer per jaar vinden er activiteiten van de plaatselijke verenigingen plaats. Bij de begrotingsbehandeling heeft de raad opdracht gegeven te onderzoeken welke functies er ook in De Dobber zouden passen om in de toekomst tot een goede en structurele oplossing te komen voor het opheffen van de tekorten. Daarnaast heeft de raad gevraagd te bekijken of er alternatieve locaties in de omgeving zijn die door de plaatselijke verenigingen gebruikt zouden kunnen worden. Uitgangspunt is dat een podiumfunctie op enigerlei wijze voorhanden moet blijven, echter niet per se op die plek.

Uitkomst verkenningen

Uit de verkenningen blijkt dat er verschillende combinaties van functies zoals buitenschoolse opvang, huisvesting GGD, horeca en Albert Heijn in De Dobber denkbaar zijn. De verwachting is dat geen van de combinaties zal leiden tot een kostendekkend gebruik van De Dobber. Als alternatieve locatie voor een podium zijn drie mogelijkheden onderzocht: sporthal De Fuik, het plaatsen van een evenemententent en De Drie Dorpen. Van deze opties blijkt De Drie Dorpen de beste mogelijkheden voor de huidige gebruikers van De Dobber in huis te hebben.

De toekomst van De Dobber staat in november op de agenda van de raad.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
14 gr.
windkr. 2