WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bomen worden Gekapt
's-Graveland, vr 30 oktober 2009

De gemeente heeft toestemming van de rechter om de 24 bomen aan het Noordereinde te kappen. Omwonenden vroegen de rechter om dat tegen te houden.

In de raad van gisteravond werd nog door Hilbrand Korver (HKA) zeer uitgebreid stilgestaan bij de commotie die op 21 oktober ontstond omdat er te dicht bij de bomen gegraven werd voor bronbemaling. Het kan zeer snel verkeren.

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

Uitspraak voorzieningenrechter:
gemeente mag bomen Noordereinde kappen

De gemeente mag 24 bomen aan het Noordereinde in ’s-Graveland kappen. De voorzieningenrechter deed hierover op vrijdag 30 oktober uitspraak in een verzoek om voorlopige voorziening dat omwonenden tegen de voorgenomen kap hadden aangespannen.

De gemeente werkt sinds april dit jaar aan de reconstructie van het Noordereinde. Inmiddels is meer dan de helft gereed. Een rij van 24 beuken, in het laatste gedeelte van de weg, staat de reconstructie in de weg. Daarbij komt dat deze bomen het einde van hun levenscyclus naderen. Een aantal bewoners van het Noordereinde heeft echter bezwaar tegen het kappen van deze bomen. Zij vroegen een voorlopige voorziening tegen de verleende kapvergunning bij de rechtbank. De voorzieningenrechter heeft dit verzoek op vrijdag 30 oktober afgewezen. De bomen mogen nu gekapt worden.

De gemeente wil de bomen nu zo spoedig mogelijk kappen. Zodra de aannemer daartoe technisch in staat is, zullen de bomen worden geveld.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
13 gr.
windkr. 2