WIJDEMEERSE WEBKRANT
Reddingsactie Bomen
's-Graveland, wo 21 oktober 2009

Wat gebeurde er vandaag op het Noordereinde bij de bomen? Hieronder het relaas van Mario Wouters van Werkaandeweg.nu.

Over het al dan niet kappen van de bomen op het Noordereinde loopt nog een rechtszaak. Op 30 oktober zal de rechter in die zaak uitspraak doen. Tot dat moment mag niemand een vinger naar de bomen uitsteken. Mario Wouters van WADW.nu informeerde ons, in aanvulling op het persbericht van de gemeente, over de gang van zaken van vandaag en zond onderstaande foto's.

Toch leek het vanmorgen te gebeuren dat de bomen ernstig beschadigd werden. De aannemer (BAM) begon gaten te graven tussen de bomen, waarbij wortels bloot kwamen te liggen. Voor een aanwonende, Frans van Loenen, was dat aanleiding om alarm te slaan bij Hilbrand Korver, raadslid van HKA. Hilbrand was binnen tien minuten ter plaatse om de situatie in ogenschouw te nemen in en om het vers gegraven gat. De beide heren wezen de aannemer op het feit dat er nog een rechterlijke uitspraak over de bomen gedaan moet worden en dat het dus nog te vroeg was om de bomen nu al ernstig te beschadigen.

De aannemer had geen boodschap aan de mening van beide heren en wilde verder gaan met zijn graafwerk. Om dat te voorkomen reed Frans van Loenen zijn auto in het vers gegraven gat.

Inmiddels was de gemeente gewaarschuwd. Burgemeester Karen Heerschop spoedde zich naar de plek des onheils in gezelschap van een ambtenaar en twee politiemensen. Daar werd met de aanwezigen de toestand besproken en werden de gemoederen enigszins bedaard.


Burgemeester Karen Heerschop op de rug gezien, in gezelschap van twee agenten, de aannemer en een ambtenaar.

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
WADW
foto
WADW
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3