WIJDEMEERSE WEBKRANT
TV Wijdemeren op Zwart
Wijdemeren, wo 14 oktober 2009

Als reactie op het collegebesluit van gisteren om de subsidie aan de lokale omroep te stoppen, zal de Aros mediagroep per 1 november TV Wijdemeren op zwart zetten.

Terugblik

In april 2008 besloot de raad, na een wat tumultueuze raad, dat de Aros medewerking van de gemeente zou krijgen voor de zendvergunning en voor een jaar op proef de volledige subsidie zou krijgen. In maart van dit jaar maakte het college in een persbericht bekend dat de subsidie aan de Aros gestopt zou worden. Gisteren werd bekend dat er een collegebesluit is genomen over het intrekken van de subsidie. Slechts de raad kan dat besluit nu nog tegenhouden als die dat zou willen.

persbericht

TV Wijdemeren op zwart

De Aros mediagroep heeft besloten ingrijpend te snijden in haar activiteiten. Als gevolg van dit besluit gaat TV Wijdemeren vanaf 1 november op zwart.

Het besluit volgt op een conflict over een subsidieafspraak tussen de omroep en de gemeente Wijdemeren. In deze overeenkomst heeft Wijdemeren zich verplicht de Rijksuitkering voor de lokale omroep volledig door te geven aan de Aros mediagroep. De overeenkomst is gesloten in 2003. Na een evaluatie heeft de gemeenteraad in maart 2005 besloten de overeenkomst met de lokale omroep voort te zetten. De omroep eist van de gemeente volledige doorbetaling conform de overeenkomst. Het College weigert echter de afspraak na te komen.

Aros mediagroep-voorzitter Stefan Troost: "We wachten nog op zo'n 30% van het Rijksbedrag voor dit jaar. Na een vriendelijk verzoek en uiteindelijk een bezwaarschrift blijft de gemeente weigeren. De gelden zijn hard nodig voor investeringen in TV Wijdemeren om de nieuwsvoorziening op peil te kunnen houden. Deze nieuwsvoorziening kunnen we nu niet langer garanderen waardoor stoppen onvermijdelijk is geworden. Onze geloofwaardigheid begint in het geding te komen, we kunnen geen oud nieuws blijven uitzenden. Afspraken op papier tellen blijkbaar niet in Wijdemeren."
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
14 gr.
windkr. 2