WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wijdemeren Onder Toezicht
Wijdemeren, do 17 december 2009

De begroting, die onlangs door de raad werd aangenomen, geeft de provincie onvoldoende vertrouwen. Dus blijft Wijdemeren onder toezicht staan.

De provincie Noord-Holland houdt financiëel toezicht op gemeenten. Die moeten regelmatig hun begroting en de resultaten inleveren. Gaat het goed met de begrotingsdiscipline van een gemeente, dan heeft die de vrije hand om naar eigen inzicht geld te besteden. Ziet de begroting van een gemeente er in de ogen van de provincie niet voldoende solide uit, dan stelt de provincie zo'n gemeente onder curatele. Uitgaven mogen dan pas gedaan worden nadat de provincie daarvoor goedkeuring geeft.

Nog een jaar curatele

In die laatste onprettige situatie bevindt Wijdemeren zich al enige jaren. VVD-wethouder Gerard Abrahamse hoopte met de nieuwste begroting voldoende vertrouwen te wekken bij de provincie om af te komen van het verscherpt toezicht. De provincie besloot echter Wijdemeren ook volgend jaar in de gaten te blijven houden.


Het is en blijft een beetje raar om onder verscherpt toezicht te staan van een provincie die zelf zeventig miljoen euro verspeelde in IJsland. red. WWK

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
5 cm sneeuw
0 gr.
windkr. 2