WIJDEMEERSE WEBKRANT
Fracties: Dobber niet verkopen
Kortenhoef, di 6 oktober 2009

Alle raadsfracties met uitzondering van de VVD zonden een persbericht waarin verkoop van De Dobber af wordt gewezen.

Dossier De Dobber

persbericht

De Dobber niet verkopen

Het college van burgemeester en wethouders van Wijdemeren heeft vandaag voorgesteld het Kortenhoefse multifunctioneel dorpshuis De Dobber te verkopen. De meeste gemeenteraadsfracties vinden het echter nu geen goed moment om De Dobber te verkopen. Zij willen eerst kijken of een nieuwe exploitant het dorpshuis wel rendabel kan maken.

De voorgenomen verkoop is ingegeven door het matige gebruik van De Dobber en een bezuiniging op de jaarlijkse exploitatiekosten van ca. 22.000 euro.

Eerdere exploitanten is het niet gelukt voldoende activiteiten binnen te halen om de exploitatie rendabel te maken. Daarom heeft de gemeenteraad gevraagd in een quick scan te onderzoeken welke functies in De Dobber mogelijk zijn die wel kunnen leiden tot een sluitende exploitatie. Vlak voor de zomervakantie heeft de raad ingestemd met een vervolgonderzoek op de eerder gehouden quick scan. De uitkomsten van de onderzoeken zijn nog niet met de raad besproken, terwijl het college nu al wel een conclusie trekt.

In de afgelopen maanden hebben zich bovendien enkele gegadigden gemeld die verwachten dat zij wel tot een verantwoorde exploitatie kunnen komen. De meeste fracties willen nu eerst kijken of potentiële kandidaten een kans kunnen krijgen.

CDA
PvdA
DorpsBelangen Loosdrecht
Dorpsbelangen Wijdemeren
GroenLinks
Het Kan Anders
Buijs Anti Willekeurpartij

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
--
-- gr.
windkr. -