WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrechtse Elandproef
Oud Loosdrecht, zo 25 oktober 2009

Met de brug over de Tweede Heul is Loosdrecht een toeristische attractie rijker. Kantelgevaar! Doe met uw eigen auto de elandproef.

Herinnert u zich de elandproef nog? De kleine Mercedes kwam een aantal jaren gedelen op de markt. De auto baarde nogal opzien omdat hij bij wat flinke rukken heen en weer aan het stuur nogal snel kantelde en op zijn kant lag.

Op Wikipedia staat dit erover: "In oktober 1997 waren de journalisten aan de beurt om een oordeel over de auto te geven. Aanvankelijk werd de auto als zeer positief beoordeeld, maar dat veranderde toen in Zweden de auto werd beoordeeld aan de hand van de Elandtest. Met een hoge snelheid wordt bij deze proef het stuur omgegooid om te oordelen of de auto nog in het spoor blijft. De A-klasse sloeg echter om. In een keer was Mercedes-Benz zijn goede naam qua veiligheid kwijt."

In Oud Loosdrecht kunt u nu met uw eigen auto de elandproef doen. De nieuwe brug over de Tweede Heul is er geknipt voor. Er staan zelfs verkeersborden die aangeven dat u het kantelpunt nadert. De foto's van Douwe van Essen spreken voor zichzelf.

bron
WWK
foto
Douwe v, Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
11 gr.
windkr. 2