WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen Buiten op Groenewoud
Kortenhoef, do 17 december 2009

De plannen om een buitenplaats te bouwen op de belt Groenewoud in Kortenhoef zijn voorbij. De participanten zien er geen brood in.

In Kortenhoef liggen flink wat oude vuilnisbelten. De meest vervuilde daarvan is de belt Groenewoud die achter de nieuwbouwwijk langs de Zuidsingel ligt. De belt is te groot, te diep en te zeer vervuild om die met eenvoudige middelen betaalbaar te kunnen saneren.

Samenwerking

Dus bedacht de voormalige gemeente 's-Graveland een samenwerkingsverband met Natuurmonumenten en ING Real Estate om huizen op de belt te bouwen en met de opbrengst de belt in te pakken en onschadelijk te maken. Er werd tussen die drie partijen een samenwerkingsovereenkomst afgesloten, waarna het jarenlang heel erg stil bleef. Af en toe sijpelden er wat plannetjes naar buiten, maar meestal was het doodstil. Eén van de plannen behelsde flink wat woningbouw (180 woningen).

Einde oefening

In de G&E van vandaag staat een piepklein berichtje waarin wordt aangekondigd dat de drie partijen (Wijdemeren, Natuurmonumenten en ING Real Estate) er geen brood meer in zien en de stekker uit het project trekken.

Lees ook:

21082001 GL: Belten saneren
26102001 Heerlijkheid op Groenewoud
12022003 Henry Meijdam
27082003 CdK: Woningbouw knelpunt
16112007 Beweging in Groenewoud
21072009 Historie van Groenewoud

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
sneeuw
0 gr.
windkr. 2