WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vermeire: Wel erg snel.
Kortenhoef, do 28 juni 2012

Aswin Vermeire geeft een chronologisch overzicht van zijn bouwaanvraag om de briefwisseling tussen Cor Koster en Wim Kozijn met zijn ervaringen aan te vullen.

Hiermee sluiten wij de discussie langzamerhand af. Indien zij dat wensen kunnen Cor Koster en Wim Kozijn nog reageren op deze ingezonden brief. Anderen niet. Daarna is de discussie gesloten tot zich nieuwe feiten voordoen. Red. WWK.

ingezonden brief

Geachte Redactie,

Langs deze weg wil ik reageren op het ingezonden stuk van Cor Koster en de daarop volgende ingezonden reactie van oud burgemeester Wim Kozijn. Cor Koster schrijft in zijn brief dat hij in 2002 ten tijde van de fusie van de drie gemeenten meer inzicht kreeg in hoe de hazen liepen in ‘s-Graveland/Kortenhoef. Effe iets regelen was een kwestie van niet zeuren, maar gewoon doen. Koster haakt daarbij in op de merkwaardige zaak van de valse handtekening, waarvan wij 7 jaar later nog steeds menen de dupe zijn. Oud burgemeester Wim Kozijn stelt op zijn beurt in zijn ingezonden brief dat wie beweert ook moet bewijzen en daagt Cor Koster daarbij uit. Tevens stelt Wim Kozijn dat het verhaal van Cor Koster complete onzin is.

Welnu laat ik nou de bewering van Koster eens proberen te bewijzen voor burgemeester Wim Kozijn. Op 7 juli 1999 teken ik voor 740.000,- gulden de koopakte voor een stuk bouwgrond met bouwplan waarvan Wim Neef (oud-wethouder ‘s-Graveland en later Wijdemeren) economisch eigenaar is en T.J. Neef (zijn vader) juridisch eigenaar. De bouwvergunning voor een complete villa behorende bij de kavel is op 17 mei 1999 aangevraagd door de vader van Wim Neef en op 14 juni 1999 is de vergunning verleend door de Gemeente ‘s-Graveland. Ik vind het zelf opmerkelijk snel, want wie lukt het nou om binnen minder dan 4 weken een complete bouwvergunning met alles erop en eraan te krijgen voor een vrijstaande villa van ruim 530m3?

Wellicht dat het normaal was in die tijd om een complete vergunning voor een nieuw te bouwen villa in minder dan 4 weken door de gemeente heen te krijgen, maar toen ik de grond had gekocht en een paar summiere wijzigingen in het bouwplan wilde aanbrengen, was dat anders. De wijzingen hielden de toevoeging in van een dakkapel en het veranderen van de garagedeur in openslaande deuren. Kleine aanpassing leek mij. Ik maakte gebruik van hetzelfde bouwkundige bureau als waar Neef gebruik van had gemaakt en dus ook dezelfde tekeningen.

Mijn aanvraag werd Ingediend op 30 september 1999 en de vergunning werd verleend op 20 december 1999. Doorlooptijd 12 weken. Gek toch? Of niet? Compleet nieuw bouwplan in minder dan 4 weken (in opdracht van T.J. Neef) en aanpassing op het bouwplan in opdracht van Vermeire (toevoegen dakkapel en veranderen garagedeur in openslaande deuren) in 12 weken. Ik zou zelf juist andersom verwachten. Overigens vind ik 12 weken een normale periode. Dus ik klaag niet, maar vind het opmerkelijk dat toevallig net de vader van de wethouder het in minder dan 4 weken voor elkaar speelt.

Wellicht dat oud burgemeester Wim Kozijn kan verklaren waarom onder zijn bewind bij een dergelijke procedure de haas van Neef een stuk sneller liep door de ambtelijke molen dan de haas van Vermeire.

Oud burgemeester Wim Kozijn nodig ik uit om eens langs te komen op de Emmaweg 32b in Kortenhoef en de vergunningen waar ik over spreek te bekijken en op echtheid te controleren. Daarnaast kan hij dan ook kennis nemen van onze situatie waarin wij inmiddels al 7 jaar verkeren die naar onze mening voortvloeit uit een onrechtmatig tot stand gekomen contract, waarvan het huidige gemeente bestuur zegt “mijn naam is haas......”. De rest kunt u zelf wel invullen!

Wij zien uit naar de komst van Wim Kozijn!

Met vriendelijke groet,
Aswin Vermeire

Lees ook:

04042012 Kwestie uit 2005: Twee Villa's
06042012 Burgemeester duikt in Kwestie
07042012 Gemeente in de Val
13042012 Gesprek over Villakwestie
18042012 Hoger Beroep Ingetrokken
05052012 Aanklacht tegen Neef
11062012 Wachten op Raad van State
14062012 Video-Animatie Vermeire
21062012 Toch onderzoek naar Aangifte
22062012 Meer aangiften
22062012 Boven verdenking Verheven
23062012 Wie beweert bewijst
28062012 Vermeire: Wel erg snel.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief