WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wie beweert bewijst
Kortenhoef, za 23 juni 2012

Oud-burgemeester van 's-Graveland, Wim Kozijn, reageert op de beschuldigingen van Cor Koster aan het adres van de 's-Gravelandse politiek.

ingezonden brief

Wie beweert bewijst

Cor Koster is een man die van zijn hart geen moordkuil maakt en nooit te beroerd is een stevige mening te verkondigen. Hij mengt zich graag in het debat en daar houd ik van.

Een risico bij mensen met een uitgesproken mening is, dat ze niet er voor terug deinzen deze nog wat aan te dikken met het gevolg dat zij de waarheid geweld aan doen.

Een voorbeeld hiervan is zijn ingezonden brief “Boven verdenking verheven”.
Hij schrijft dat hij rond de samenvoeging de bestuurscultuur van ’s-Graveland heeft leren kennen, "waar een groepje mensen bleek te zijn dat zich actief met de gemeente bemoeide. Ongetwijfeld met de beste bedoelingen al was men niet onbekend met het gezegde dat wie zich warmen wil dicht bij het vuur moet gaan zitten."
Hij noemde dit de "´s-Gravelandse maffia".
Even later legt hij in zijn stuk een relatie met de handtekening van Lüschen. "In dat soort kringen zie je vaak cowboygedrag. Ik vermoed dat de handtekening daar een voorbeeld van is."

Dit zijn ernstige aantijgingen. Het woord maffia gebruik je niet lichtvaardig en suggereren dat een groepje mensen voordeel heeft gehad van bemoeienis met de gemeentepolitiek is niet anders dan een beschuldiging van corruptie.

Ik was tot de vorming van Wijdemeren burgemeester van ’s-Graveland en derhalve als eerste verantwoordelijk voor de integriteit van het bestuur van deze gemeente. Ik ben altijd in alle gemeenten waar ik gewerkt heb uiterst nauwgezet geweest met het toezicht op die integriteit. Zondermeer zeg ik dat wat Cor Koster beweert over de voormalige gemeente ’s-Graveland complete onzin is. Het is een onterechte verdachtmaking die nergens anders op is gebaseerd dan op borrelpraat en roddel.

Tenzij mij iets ontgaan is. Dat kan natuurlijk, maar dan wil ik van Cor Koster graag de bewijzen op tafel zien.

Wim Kozijn
Voormalig burgemeester ‘s-Graveland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief