WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wachten op Raad van State
Wijdemeren, ma 11 juni 2012

De gemeente ontbindt de overeenkomst uit 2005 met de familie Neef niet. Men wacht de uitspraak van de Raad van State af.

Lees ook:

04042012 Kwestie uit 2005: Twee Villa's
06042012 Burgemeester duikt in Kwestie
07042012 Gemeente in de Val
13042012 Gesprek over Villakwestie
18042012 Hoger Beroep Ingetrokken
05052012 Aanklacht tegen Neef

persbericht

Burgemeester: ‘begrip voor gevoelens familie’
Geen aanleiding om overeenkomst uit 2005 te ontbinden

‘Er is geen aanleiding om de in 2005 gesloten overeenkomst tussen de familie Neef en de gemeente te ontbinden’. Dat concludeert de gemeente na onderzoek dat plaatsvond op verzoek van de familie Vermeire. Hiermee worden de conclusies van de onderzoekscommissie uit 2006 onderschreven.

Burgemeester Smit: ‘hoewel ook uit het recente onderzoek blijkt dat er geen aanleiding is om de in 2005 gesloten overeenkomst te ontbinden, heb ik begrip voor het feit dat de familie Vermeire zich benadeeld voelt. Mijn begrip zit hem vooral in de stapeling van onhandigheden en misverstanden die is ontstaan. Dat verdient geen schoonheidsprijs. Het is nu aan de bestuursrechter om een eindoordeel te geven.’

Bouw twee woningen

Voor het verkrijgen van stukken grond voor de nieuwe wijk (Zuidsingel fase VII) in Kortenhoef sloten de gemeente en de familie Neef in 2005 een overeenkomst. Onderdeel van de overeenkomst was een inspanningsverplichting van het college voor de bouw van twee woningen achter Emmaweg 35 in Kortenhoef. De familie Vermeire, bewoners van Emmaweg 35, procedeert tegen de bouw van deze woningen.

Onderzoek

Op verzoek van de bewoners van Emmaweg 35 heeft de gemeente afgelopen weken ondezocht hoe de overeenkomst in 2005 tot stand is gekomen en of er aanleiding zou kunnen zijn om deze te ontbinden. De gemeente heeft geconcludeerd dat er geen aanleiding is om de overeenkomst te ontbinden. Hiermee worden de conclusies van de onderzoekscommissie in 2006 onderschreven. De onderzoekscommissie concludeerde in haar rapport van 26 januari 2006 dat er geen sprake is van een niet toelaatbare verstrengeling van belangen van W.P. Neef als wethouder en als privépersoon bij het project Zuidsingel fase VII en dat het college in redelijkheid tot de overeenkomst van 9 februari 2005 heeft kunnen overgaan.

Uitspraak Raad van State

Het college heeft in 2008 voor de bouw van twee woningen achter Emmaweg 35 in Kortenhoef een bouwvergunning fase 1 verleend. Op 7 februari 2012 deed de rechtbank uitspraak over het beroep dat hiertegen was ingesteld. Daarbij oordeelde de rechtbank dat de motivatie van de belangenafweging door de gemeente aangevuld moet worden. Deze motivatie is inmiddels aangevuld. De gemeente wacht nu het oordeel van de Raad van State af.

Zolang de zaak onder de rechter is, zal de gemeente inhoudelijk niet verder op deze kwestie ingaan.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief