WIJDEMEERSE WEBKRANT
Burgemeester duikt in Kwestie
Kortenhoef, vr 6 april 2012

Burgemeester Martijn Smit gaat op bezoek bij de familie Vermeire naar aanleiding van de berichtgeving in de Gooi en Eemlander.


Burgemeester Martijn Smit

Eergisteren kwam de Gooi en Eemlander met de uitgebreide berichtgeving over de familie Vermeire aan de Emmaweg in Kortenhoef, die al jaren vecht tegen de bouw van twee villa's achter hun huis. Het conflict is het gevolg van een deal die oud-wethouder Wim Neef afsloot met zijn zwager. Meer hierover is te lezen in ons bericht van eergisteren.

Vertrouwen geschaad

Het vertrouwen van de familie in het gemeentebestuur werd nog eens ernstig geschaad toen wethouder Gerard Abrahamse (VVD) in een gesprek toezegde dat hij hun belang in het oog zou houden, maar er desondanks de volgende dag al een brief bij hun advocaat lag, waarin hun belang ondergeschoffeld bleek te zijn. De brief was al voor het gesprek geschreven! In de krant liet de familie Vermeire weten: "dat de wethouder ons heeft zitten voorliegen". Bovendien stelt de gemeente de familie een nieuwe rechtszaak in het vooruitzicht.

Vertrouwen herstellen

Voor burgemeester Martijn Smit is de zorgwekkende kwestie uit 2005 en de berichtgeving daarover aanleiding om er zich zelf in te verdiepen en te pogen het vertrouwen in het gemeentebestuur te herstellen. Meer wil de burgemeester er op dit moment niet over kwijt om hij zich eerst een oordeel moet vormen over de handelwijze en de rol van alle betrokkenen in deze kwestie. Hij zal de familie Vermeire volgende week bezoeken.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief