WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gesprek over Villakwestie
Kortenhoef, vr 13 april 2012

Burgemeester Martijn Smit sprak met de familie Vermeire over de bouw van twee villa's pal voor hun huis aan de Emmaweg in Kortenhoef.

In de fout

Op 4 april haalde een kwestie uit het verleden plotseling de media. De zwager van oud-wethouder Wim Neef, Luc Lüschen, wil twee villa's bouwen voor het huis van de familie Vermeire, waarmee hij hen het uitzicht beneemt. De rechter sprak uit dat dat de gemeente meer rekening moet houden met het belang van de familie Vermeire. Wethouder Gerard Abrahamse ging in de fout door de familie gerust te stellen, terwijl hij niet wist dat zijn ambtenaren vanwege wettelijke termijnen al een brief klaar hadden liggen waarin de bouw van de villa's werd toegestaan. Toen die brief de volgende dag bezorgd werd voelde de familie Vermeire zich bedrogen.

Geschonden imago

In de Gooi en Eemlander van vandaag staat een stuk waarin wordt ingegaan op de poging van burgemeester Smit om het geschonden imago van Wijdemeren te herstellen.

Burgemeester Smit probeerde in het gesprek met de familie Vermeire het vertrouwen in het gemeentebestuur te herstellen. Hij wil dat het collegebesluit wordt teruggedraaid waarmee wordt bewerkstelligd dat de gemeente in hoger beroep gaat tegen de rechterlijke uitspraak in het voordeel van de familie Vermeire. (Hij was er indertijd niet bij toen dat besluit werd genomen.)

Hij zegt in het krantenartikel geen trucs uit te willen halen, maar anderzijds wel de lijn voort te willen zetten om de twee villa's te laten bouwen, omdat dat indertijd in de overeenkomst met Luc Lüschen is toegezegd. In de krant zegt hij nu te begrijpen wat het probleem van de familie Vermeire is en daar begrip voor te hebben. Van de rechters in Amsterdam wil hij alsnog in een nieuwe procedure horen of de gemeente het in tweede instantie wel goed heeft gedaan en wel rekening heeft gehouden met de belangen van de familie Vermeire..

Communicatie hersteld

Uit het artikel ontstaat het beeld dat de communicatie tussen de familie Vermeire en de gemeente weliswaar hersteld is, maar dat er in de afwikkeling van de afspraken uit het verleden door het gemeentebestuur vooralsnog geen wijzigingen worden aangebracht die tegemoet komen aan de bezwaren van die familie.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief