WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Stille Kracht van O-Lib en VVD
Wijdemeren, za 9 september 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Martin Vuyk (O-Lib) wijst erop dat het college nu de ambtswoning van de burgemeester verkoopt volgens de door hem voorgestelde open procedure.

In onderstaande ingezonden brief wijst Martin Vuyk erop dat hij al twee jaar geleden namens de VVD vragen stelde over de onderhandse verkoop door het college van de brandweerkazerne in Nederhorst den Berg. Vanaf dat moment beheerste de discussie over de verkoop van gemeentelijke eigendommen regelmatig het debat, waarbij de wethouders Reijn en Van Henten (CDA) volhielden dat dat de enig juiste aanpak was. Martin Vuyk (eerst namens de VVD en later namens O-Lib, na het schandaal met Henri Keijzer) streed bij voortduring voor een open procedure, waarbij er een openbare transparante manier van verkoop gevolgd zou worden. Op 17 mei gebeurde er iets opmerkelijks. Het college, onder leiding van loco-burgemeester Theo Reijn (CD) had bijzonder veel haast met de verkoop van de ambtswoning. Martin Vuyk (O-Lib) liet voor de zekerheid weten de woning te willen kopen om de transparantie af te dwingen. Diezelfde avond werd in de commissie besloten dat Sieta Vermeulen (VVD) maar een meerderheid moest zoeken voor haar initiatiefvoorstel om de verkoop transparant te maken.


Sieta Vermeulen (VVD)

Martin Vuyk (O-Lib)

Robby Israel (O-Lib)

Surprise!!!

En nu komt het. Op 5 september, vier dagen geleden, besluit het college om de ambtswoning op een open en transparante manier op de markt te brengen. In een brief aan de raad schrijft het college:

Er is maar één conclusie mogelijk. Het college heeft er twee jaar over gedaan om te komen tot een openbare procedure voor de verkoop van onroerend goed. En die ommekeer in het standpunt komt tot de raad in twee zinnetjes in een brief. Was dat gesteggel nou echt nodig vraag je je af? En wieof wat heeft de ommekeer bewerkstelligd? Een nieuwe wethouder en een nieuwe burgemeester wellicht? Het geheim van de Rading 1.

Lees ook:

07092015 Brandweerkazerne NdB??
02112015 Besluitvorming Kazerne??
05072016 Brandweerkazerne Verkocht
08102016 Kazerne NdB Onderhands
24102016 Met het CDA weer Chapeau?
01122016 Twee Waarheden
25032017 Uit de Raad van Donderdag
17052017 Ambtswoning Te Koop
18052017 Verkoop via Makelaar!
18052017 Raad: Obstinaat en Verdeeld 2
06062017 D66: Behoudt Ambtswoning!

ingezonden brief

‘T is allemaal niet zo moeilijk….

Het college van Wijdemeren gaat over tot de definitieve verkoop van de ambtswoning in Nederhorst den Berg. En wel precies op de manier die door O-LIB / VVD werd voorgesteld, netjes via een makelaar aan de hoogstbiedende. En niet op de frustrerende manier waarop ditzelfde college de Brandweerkazerne NdB onderhands had verkocht aan de eerste de beste die zich gemeld had.

Natuurlijk ! Zo moet het… dit is gemeenschapsbezit en moet op een eerlijke manier, tegen de hoogste opbrengst worden verkocht. Waarom dit college hier een motie voor nodig had, zal altijd een raadsel blijven; het kan ze gelukkig niet verweten worden niet te leren van de oppositie.

Dit brengt me gelijk op de volgende observatie: In Laren, Huizen en Wijdemeren zijn in korte tijd waarnemend burgemeesters (soortement uitzendkracht-burgemeester) geïnstalleerd. Verder wordt Broertjes (Hliversum) dit jaar 65, ter Heegte (Gooise Meren) is bijna 60, evenals de Zwart-Bloch (Blaricum) en van Bochove (Weesp) tikt binnenkort de 67 aan.

Mogen we voorzichtig de conclusie trekken dat je voor een ietwat jeugdige burgemeester nu niet bepaald in de Gooi- en Vechtstreek moet wezen? Dat hoeft op zich geen nadeel te zijn hoor, begrijp me goed. Ik denk dat de provincie Noord-Holland het zelfs ziet als een groot voordeel.

Zeker, want in november krijgt deze regio te horen hoe er wordt gefuseerd (u leest het goed, niet óf, maar hóe). Dan worden de uitzendkracht-burgervaders bedankt, de ouderen onder de burgemeesters een leuke regeling (het is ze gegund) en wellicht oudere jongeren (de Zwart-Bloch en ter Heegte) een nieuwe gemeente aangeboden. Daarmee is dan het probleem van 3 (of 2 of 1) nieuwe burgemeester(s) opgelost ! Dat heet voorsorteren.

En zeg nou zelf… die nieuwe burgemeester van Gooistad (of welke mooie naam er dan aan dat geheel gehangen wordt) gaat écht niet in Nederhorst den Berg wonen, dat wordt Hliversum, wat ik je brom. Nu verkopen van de ambtswoning in Nederhorst is dus een verstandige zet.

Martin Vuyk,
raadslid Onafhankelijk Liberaal

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief/RJ
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief