WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ambtswoning Te Koop
Nederhorst den Berg, wo 17 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Burgemeester Martijn Smit heeft Wijdemeren nog niet eens verlaten of het college verkoopt zijn huis al onder hem vandaan.

Gisteravond kwam de email waarin het huidige college, onder voorzitterschap van Loco-burgemeester Theo Reijn, de raad laat weten de ambtswoning in Nederhorst den Berg te gaan verkopen. Joost Boermans (D66) vond dat het college wel erg hard van stapel loopt met de verkoop van de ambtswoning. Hij wil dat over die verkoop eerst in de raad van gedachten gewisseld wordt. Hij kreeg daarbij bijval van Sieta Vermeulen (VVD) en Gert Zagt (DLP). Schoorvoetend gaf wethouder Jan-Jaap de Kloet aan die wens toe. Wat Jan-Willem Nienhuis (CDA), Stan Poels (PvdA/GL) en René Voigt (DB) betreft doet het college maar wat het denkt dat nodig is. Voigt verklaarde: "Wij als raad gaan er niet over." (De toehoorder vroeg zich wel af waarom het college zo'n ongelooflijke haast heeft met die verkoop. Staat er al iemand te trappelen van ongeduld?)

Transparantie

Wat de discussie interessanter maakte was dat vanavond de commissie is waarin het initiatiefvoorstel van de VVD besproken wordt, juist over de verkoop van gemeentelijke eigendommen op een open en transparante manier en niet zoals de brandweerkazerne in Nederhorst die onderhands verkocht werd onder de regie van wethouder Betske van Henten.

Martin Vuijk kondigt in inderstaande ingezonden brief maar vast aan dat hij de ambtswoning wil kopen en daarna openbaar verkopen om de transparantie te garanderen. De evetuele winst gaat naar een, door de raad vast te stellen, goed doel.

ingezonden brief

Fractie VI (Vuyk/Israel)

Transparantie gewenst

Het college van Wijdemeren stelt voor de burgemeesterswoning in Nederhorst den Berg maar te verkopen. Burgemeester Smit heeft de deur nog niet achter zich dichtgetrokken of de Raad krijgt een mailtje met deze mededeling.We krijgen 2 weken tijd om te reageren.

Een vreemde gang van zaken. De juiste weg hiervoor is dit als voorstel in te brengen in de Raad. Of verkoop gemeentelijk onroerend goed nu een collegebevoegdheid is of niet.

Die 14 dagen bedenktijd heeft mijn fractie overigens niet nodig. Prematuur plan. Met dit voorstel loopt dit college enorm op de muziek vooruit. We kennen de uitkomst van de opgestarte ARHI-procedure (fusie tot max. drie gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek) niet, we weten nog niet eens wie de nieuwe (waarnemend) burgemeester van Wijdemeren wordt en wat zij/hij voor woonwensen heeft. Bovendien trekt de huizenmarkt weer aan... de prijs wordt alleen maar beter als we even geduld weten op te brengen. Slecht plan dus, je kroonjuwelen zo te verkwanselen.

Dit plannetje is des te opmerkelijker nu ditzelfde college het VVD Initiatiefvoorstel voor een transparante procedure verkoop gemeentelijk onroerend goed recent naar de prullenbak heeft verwezen. Dit college blieft geen transparantie. Dat regenten-gedrag heeft al behoorlijk wat kwaad bloed gezet bij de bevolking bij de verkoop van de voormalige brandweerkazerne in Nederhorst den Berg. Die ging naar de eerste de beste die liet weten wel interesse te hebben, zonder dat de voorgenomen verkoop openbaar was gemaakt of andere gegadigden een mogelijkheid hadden gekregen mee te dingen. Kennelijk vinden de wethouders Reijn en van Henten van het CDA, van Rijkom van de Pvda/GroenLinks en de Kloet van DorpsBelangen transparantie naar de bevolking toe helemaal niet nodig, lastig wellicht....

Maar goed, als dit college op deze manier met, haar door de bevolking gegeven, bevoegdheden om wil gaan dan laat ik het college bij dezen weten als eerste belangstellende voor de burgemeesterswoning mijn vinger te hebben opgestoken. Wanneer deze woning in mijn bezit is (ik ben nu immers de eerste gegadigde) zal ik de woning doorverkopen, maar nu wel op een eerlijke en transparante manier. Mocht ik daar nog winst op maken dan zal ik dat in z’n geheel overmaken naar een goed doel, door de Raad te kiezen. Punt.

Martin Vuyk,
fractie Vuyk/Israel

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK/Brief
foto
---
auteur
WWK/Brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief