WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
D66: Behoudt Ambtswoning!
Wijdemeren, di 6 juni 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Fractievoorzitter Joost Boermans (D66) pleit ervoor om de ambtswoning niet al te snel te verkopen, zoals het college wil.


Joost Boermans (D66)

Het college stelde op 17 mei al voor om de ambtswoning te verkopen. (Een dag voor de installatie van Martijn Smit in Beverwijk.)

ingezonden brief

Ambtswoning nu niet verkopen

D66 is geen principieel voorstander van een ambtswoning maar ook geen principieel tegenstander.

In Nederhorst den Berg hebben we een prachtige ambtswoning die het college wil verkopen. Regelmatig is er in den lande veel gedoe over de reis en verblijfkosten en het niet kunnen vinden van een passende woning door burgemeesters en wethouders (van buiten) na hun benoeming.

D66 is van mening dat het college (CDA/ DorpsBelangen en PvdA-GrLi) te gemakkelijk -en zeer snel- de ambtswoning wil verkopen. Een stevige onderbouwing ligt er in onze ogen niet, ook al is het formeel een bevoegdheid van het college.

Het college heeft de politieke partijen gevraagd om op haar besluit tot verkoop te reageren. D66 Wijdemeren doet dat hierbij.

  1. In Wijdemeren komt er een tijdelijke burgemeester dhr Ossel. Het is onbekend of hij gebruik wil maken van de ambtswoning.
  2. Begin november komt de provincie met een besluit rondom een fusie (of niet). Indien geen fusie dan zouden we wat D66 betreft op zoek moeten naar een nieuwe vaste en liefst gekozen burgemeester. En u raadt het al: deze persoon moet ook ergens wonen...
  3. Een vergelijkbare woning in onze gemeente is amper te vinden,en de huurkosten voor de burgemeester zijn dan naar verwachting ook veel hoger.
  4. In de afgelopen jaren heeft de coalitie twee keer een (VVD) wethouder van buiten gehad. Indien na de verkiezingen er wederom een wethouder van buiten aangesteld mocht worden dan hebben we met de prachtige ambtswoning in Nederhorst een prachtige woonvoorzieningen in de aanbieding, waarmee we geen discussie hebben over wethouders van buiten. (Dit indien de burgemeester geen gebruik zou willen maken van de ambtswoning.)

Uit bovenstaande kunt u afleiden dat D66 Wijdemeren geen voorstander is -op dit moment- van verkoop van de ambtswoning.

Mocht het college desondanks daartoe besluiten dan wensen wij een open en transparante verkoopprocedure waarbij uiteindelijk de hoogste bieding doorslaggevend is.

Namens de fractie van D66 Wijdemeren '

Joost Boermans
Fractievoorzitter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief