WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schutse-geld Goed Besteed
Nieuw Loosdrecht, za 9 december 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wethouder Sandra van Rijkom reageert op een ingezonden brief van Cor Koster inzake de besteding van subsidiegeld voor de Schutse en Sypesteyn.

De ingezonden brief is van 1 december. Cor Koster betoogde daarin dat het geld, o.a. van de EU, bedoeld was voor opknappen van de Schutse. Wethouder Sandra van Rijkom gaf op 20 november de aftrap voor de sloop van de Schutse en de bouw van vijf woningen op die plek. Zij nodigt de briefschrijver uit voor een gesprek. In de commissie Bestuur en Middelen van afgelopen donderdag was Robby Israel (OLib) kritisch over het uitnodigen van briefschrijvers in de media door collegeleden.

Lees ook:

Schutse is dicht
Schutse blijft dicht
Inspreken 28-3-2003
Sypesteyn: nieuwe directie 15-12-2003
Brussel helpt Sypesteyn? 29-9-2004
Gemeente koopt Schutse 5-10-2004
800.000 voor Sypesteyn 19-10-2004
Wijdemeren Actueel Live 22-10-2004
Nieuwe directeur Sypesteyn 21-1-2005

persbericht

Subsidiegeld Schutse-perceel juist besteed

De gemeente Wijdemeren heeft verkregen subsidiegeld voor het ontwikkelen van het Schutse-perceel naast kasteel-museum Sypesteyn in Loosdrecht juist besteed. Een ingezonden brief in de lokale media en vragen in de commissie Bestuur en Middelen van 7 december, hebben de suggestie gewekt dat het geld foutief besteed zou zijn.

Vijf woningen

Op 20 november 2017 werd door wethouder Van Rijkom, leden van de stichting tot behoud van kasteel Sypesteyn en projectontwikkelaar Gebr. Draaijer BV de aftrap gegeven voor de bouw van vijf woningen op het Schutse-perceel. De grond van dit perceel blijft in handen van gemeente Wijdemeren en wordt met erfpacht uitgegeven. Opbrengst van de erfpacht gaat naar de stichting tot behoud van kasteel-museum Sypesteyn.

Subsidie van provincie en EU

In 2004 heeft de gemeente hiervoor subsidie gekregen van de Provincie Noord-Holland (426.762,79 euro) en van de Europese Unie (447.837,50 euro). De gemeente heeft zelf 60.267,71 euro bijgedragen. Het doel van de ontwikkeling van het perceel is altijd geweest dat de opbrengsten hiervan kasteel-museum Sypesteyn in stand kunnen houden. De partijen zijn trots dat dit doel bereikt is.

Besteding zorgvuldig gecontroleerd

Op 28 juni 2006 is de besteding van deze subsidie door de Algemene Inspectiedienst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zorgvuldig gecontroleerd. Het controleverslag is ook aan de Dienst Landelijk Gebied verzonden. Op 30 januari 2008 heeft de Dienst Landelijk Gebied per brief aangegeven dat zij akkoord gaan met het in erfpacht geven van het Schutse-perceel.

De suggestie dat gemeente Wijdemeren het subsidiegeld foutief zou hebben ingezet is daarmee onjuist. De afzender van de brief is uitgenodigd voor een gesprek met wethouder Van Rijkom.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief