Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


Schutse is dicht

Loosdrecht, 19 maart 2003. Restaurant de Schutse, in de voormalige bijgebouwen van Kasteel Sypestyn, is echt dicht, meldt de Gooi vanavond.

Op www.dinnercheque.nl staat het restaurant genoemd, schrijft de Gooi, maar het is al een jaar dicht. De familie van Achterberg, de eigenaar,  is al lang op zoek naar een koper. Het restaurant sloot nadat de eigenaar en de uitbater het niet eens konden worden over de huur. Toen de zoon van de vorige pachter de zaak overnam werd de huur verhoogd. Het gevolg was dat deze stopte met de Schutse.


Bertine Oosthoek

Coby van Achterberg blijft optimistisch over de mogelijkheid om een koper voor het pand, met een vraagprijs van 990.00 euro, te vinden. Zij zou het liefst zien dat Sypesteyn het pand koopt.

Directeur Bertine Oosthoek van Sypesteyn zou het wel willen kopen, maar zegt geen geld te hebben. Als zij sponsors vindt wil ze het pand met het parkeerterrein graag kopen, maar zover is het nog niet.

Intussen staat het restaurant langzaam te verpauperen.

(Uiteraard keken wij direct op de genoemde website van de dinnercheque. Daar kwam het woordje Loosdrecht niet meer voor. Een snelle herstelactie dus. red.)


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...