Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Inspreken

Wijdemeren, 28 maart 2003. Voorafgaand aan de raadsvergadering gisteren waren er vier insprekers. Over de skatebaan, twee over trouwlocaties en één over de bereikbaarheid van de Sociale Dienst.


Daniël Elzas spreekt in.

Als eerste inspreker werd door burgemeester Don Bijl de heer Elzas aangekondigd. De heer Elzas bleek Daniël, een jongen van een jaar of twaalf uit Kortenhoef te zijn. Hij klaagde over het feit dat er nergens een bruikbare skatebaan is en dat Kortenhoef een boerendorp is dat langzaam volgebouwd wordt. Op de skatebaan aan het Noordereinde zitten veel jongens van zestien, waardoor hij en zijn vrienden daar niet heen durven. Ook op de Meenthof worden zij weggejaagd. "Geef ons tenminste één plek waar we kunnen skaten!" Hij bood een lijst met 86 handtekeningen van medestanders aan om zijn betoog kracht bij te zetten. Hij werd na zijn inspraak beloond met een daverend applaus van de zaal.


De heer Plasmeijer van Eikenrode.

De tweede inspreker was de heer Plasmeijer, eigenaar van het landgoed Eikenrode in Loosdrecht. Hij hield een pleidooi voor de keuze van Eikenrode als locatie om te kunnen trouwen. Hij wees op de voordelen van Eikenrode op het gebied van parkeren en de ruimte in het gebouw. Zelfs de toiletten zijn zo ruim dat een nerveuze bruid met trouwjurk en al er gemakkelijk in kan.


Bertine Oosthoek van Syspesteyn.

De derde inspreker was Bertine Oosthoek, de directeur van Kasteel Sypesteyn . Ook voorafgaand aan de commissievergadering Maatschappelijke Zaken voerde zij het woord over Sypesteyn als trouwlocatie, nu herhaalde zij haar pleidooi. In tegenstelling tot de berichten in de pers deelde zij mee dat de nieuwbouw niet van de baan is. Ook zei zij dat de prijzen voor trouwen die in de krant stonden twee keer te hoog waren. Trouwen op vrijdag kost € 300 en op zaterdag € 450. Zij hoopt dat het terrein waar de Schutse staat herenigd kan worden met het kasteel om meer parkeerruimte ter beschikking te krijgen. "Als we geld hebben, dan kunnen we snel bouwen, want we vonden een bouwvergunning uit 1927 waarvan we nu graag gebruik willen maken."


Mevrouw Griffioen (Cliëntenraad).

Als laatste kwam mevrouw Griffioen van de Cliëntenraad aan het woord. Zij sprak de angst uit dat de bereikbaarheid van de Sociale Dienst voor Wijdemeerders sterk bemoeilijkt wordt door de fusie van de Sociale Diensten van Hilversum en Weesp met die van Wijdemeren.

 

 


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...