Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Douwe van Essen

Bron: De Gooi- en Eemlander


Schutse blijft dicht

Loosdrecht, 26 maart 2003. Eerder schreven wij al over restaurant De Schutse in Loosdrecht naast Kasteel Sypesteyn. Toen was er nog hoop dat het restaurant heropend zou worden. Die hoop is tevergeefs.


Kasteel Sypesteyn

In de Gooi staat vandaag een artikel van Evert van Tijn over De Schutse. Daarin zegt Albert Boom, veertien jaar de uitbater van het restaurant, dat hij denkt dat er geen mogelijkheid is tot heropening. Sterker nog, hij denkt dat het pand gesloopt zal moeten worden.

Het etablissement moet zowel van binnen als van buiten geheel gerenoveerd worden. De muren verzakken er moet een nieuw dak op en de keuken moet geheel vernieuwd worden.

Over de huur zegt hij dat die al de tijd dat hij het pand gebruikte nooit verhoogd is omdat het pand zo slecht was. Altijd betaalde hij 3000 per maand.  Op een zeker moment wilde de eigenaresse, Coby van Achterberg, de huur verdubbelen. Dat leidde tot een rechtszaak. De uitkomst was dat de huur slechts verhoogd mocht worden tot 3900, maar dat ook het dak en de vloeren door van Achterberg vernieuwd moesten worden. Van Achterberg had het geld niet voor de verbouwing en Boom kon de goodwill niet verkopen. Dat leidde tot de sluiting.

Albert Boom ziet geen mogelijkheid om De Schutse toe te voegen aan Kasteel Sypesteyn, eveneens vanwege de slechte staat waarin het gebouw verkeert. Hij zou graag een ander restaurant in de buurt kopen, maar tot nu toe is dat onbetaalbaar gebleken.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...