WIJDEMEERSE WEBKRANT
Progressieven gaan Samen
Wijdemeren, zo 30 juni 2013

De PvdA en GroenLinks krijgen samen een verkiezingsprogramma en samen een kandidatenlijst. Eenmanspartij D66 is ook gevraagd, maar doet niet mee.

Inleiding

Op 14 juni maakten wij melding van het plan van de PvdA en GL om zeer nauw samen te gaan werken, omdat dat gemeld werd op de website van de PvdA. Enkele uren later verwees GL raadslid Felix Flameling de inhoud van het PvdA bericht krachtig naar het rijk der fabelen. "Van fusie tussen de PvdA en Groenlinks in Wijdemeren is geen sprake!" : schreef hij. Op 16 juni voegde afdelingsvoorzitter Kees Bosdijk zich bij Flameling."Fusie betekent samensmelting van partijen en daar is geen sprake van." :schreef Bosdijk. Wij moesten maar wachten op het persbericht van 20 juni, schreef Felix Flameling. Wj wachten nog steeds.

Jan Hermans uit de politiek

In het Weekblad Wijdemeren van 26 juni sprak Herman Stuijver het verlossende woord in een verslag van de ontwikkelingen bij die partijen. Hij meldde dat Jan Hermans, de huidige fractievoorzitter van de PvdA in de raad, niet zal terugkeren in de lokale politiek. Hermans is zelfs zo teleurgesteld in zijn partij, de PvdA, en de maatregelen die door het kabinet voorgesteld worden, dat hij overweegt om de partij na een lidmaatschap van veertig jaar de rug toe te keren.

Sandra van Rijkom lijsttrekker

De beide ledenvergaderingen van PvdA en GL besloten om met één verkiezingsprogramma en één kandidatenlijst de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar in te gaan. Geen fusie, maar verregaande samenwerking. Lijsttrekker wordt Sandra van Rijkom (PvdA) uit Loosdrecht, tweede op de kandidatenlijst wordt Stan Poels (GL). Nummer drie wordt Maria van Schaik, de buurvrouw van Sandra van Rijkom, ook uit Loosdrecht.

D66 tamelijk rechts

In de aanloop naar de samenwerking werd ook de éénmanspartij D66 gevraagd om deel te nemen aan de samenwerking. D66 hield echter de boot af. Bij de kandidaten van de PvdA/GL lijst bestaat de indruk "dat de afdeling van D66 tamelijk rechts is en tegen de VVD aan schurkt".

Het verkiezingsprogramma van de progressieven is klaar.

De opvallendste accenten zijn:

  • Samenwerking binnen het gewest en niet met Weesp en Stichtse Vecht.
  • Winkelopenstelling op zondag
  • Beter onderhoud van wegen en groen
  • minder nadruk op het "opgeklopte"recreatieplan Wijdemeren
  • Grondexploitaties afwaarderen voor sociale woningbouw
  • Duidelijkheid over de Dobber
bron
Wdm Weekbl.
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief