WIJDEMEERSE WEBKRANT
DB voor Sluiting op Zondag
Nieuw Loosdrecht, wo 14 december 2011

Het laat zich aanzien dat de DB-fractie morgen tegen de VVD motie over de zondagsrust op de Nootweg in Loosdrecht gaat stemmen.

Co de Kloet doet verslag.

Lees ook:

13092009 CDA tegen zondagsopening
29112011 Nootweg Aantrekkelijker
30112011 College: Zondag Dicht
30112011 Vragen VVD over Koopzondag
01122011 VVD over Zondagsrust
07122011 Winkels open. Gewoon doen?
08122011 Noodkreet Van de Bunt
08122011 Koster over Principes
08122011 Nootweg: Voor de volledigheid
13122011 OCW: Winkels Dicht
13122011 Supermarkten open?

ingezonden bericht

Impressie van een DorpsBelanger van de laatste ledenvergadering op 13 december 2011.

Onder het toeziend oog van een echte journalist en een echte fotograaf verzamelden de leden van Dorpsbelangen zich in (wat ik ooit noemde) de restanten van de Dobber in Kortenhoef, ooit verpatst en verhandeld door een vorig college (waarvan nog steeds schande!).

Het is dinsdagavond 13 december en boven de vergadering hangen donkere wolken, die zijn komen aandrijven vanuit het Loosdrechtse. Ja, het is die avond wederom één en al Loosdrecht wat de klok slaat.

Nummer 1 op de splijtzwamlijst is de zondagsrust op de Nootweg waarover de meningen verdeeld lijken. Maar of die klassering terecht is, mag later worden betwijfeld, want de voltallige ledenvergadering blijkt tegen winkelopening op zondag te zijn. Er is zelfs een brief van de ondernemersvereniging die ook tegen is en opnieuw blijkt maar weer eens dat je ernstig moet oppassen niet van verbazing van je stoel te vallen. Verdeelde meningen, een verdeeld college en een verdeelde gemeenteraad wellicht.

Onze geliefde collega’s van de VVD hebben een motie ingediend met een snelheid die zelden nog geëvenaard zal worden en nu is het afwachten geblazen wat er donderdagavond in de raad gaat gebeuren. De leden van Dorpsbelangen hebben zich in ieder geval luid en duidelijk uitgesproken.

En dan was er nog het pompstation waaraan een te herbouwen West End is vastgeklonken.
Eerst het pompstation riepen we onlangs, anders geen nieuw West End. Houden we dat vol? Willen we eigenlijk wel zo’n massaal gebouw op die plek? Nieuw voor oud is niet altijd beter.

Hoewel…, dat geldt niet voor de nieuwe knie van Jaap van Waveren, die hij deze week met behulp van twee krukken aan het inlopen is.

Co de Kloet
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief