WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nootweg Aantrekkelijker
Nieuw Loosdrecht, di 29 november 2011

Gisteren hebben de winkeliers van de Nootweg in Nieuw Loosdrecht besloten om van hun straat een aantrekkelijk winkelgebied te maken.

persbericht

Nootweg stemt voor Bedrijven InvesteringsZone

Op maandag 28 november jl. hebben de ondernemers van de Nootweg in Nieuw-Loosdrecht zich in grote meerderheid uitgesproken vóór de oprichting van een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ), waarbinnen zij gezamenlijk investeren in een aantrekkelijk winkelgebied. De rol van de gemeente is faciliterend.

Van de 18 uitgebrachte stemmen waren er 17 vóór invoering van de BIZ. Hiermee is de oprichting van de BIZ Nootweg een feit en dragen alle ondernemers bij aan een goede uitstraling van het winkelgebied. Wethouder Zagt is verheugd over deze uitkomst: ‘Het is een hele goede zaak dat de ondernemers gezamenlijk gaan investeren in hun bedrijfsomgeving. Dat de ondernemers dit onderschrijven met zo’n grote meerderheid van stemmen, maakt het alleen maar sterker.’ Het eerste product dat vanuit de BIZ betaald wordt, de feestverlichting, siert inmiddels al het straatbeeld. In het voorjaar zal deze verlichting worden vervangen door kleurrijke plantenbakken.

Wat is een BIZ?

Een BIZ is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers gezamenlijk een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld de veiligheid, bereikbaarheid en uitstraling. Na de renovatie van de Nootweg leefde onder de ondernemers de behoefte om een dergelijke zone ook voor hun winkelgebied op te richten. Na het uitwerken van de plannen en het opstellen van een begroting door de ondernemers en het vaststellen van een verordening door de gemeenteraad, was het laatste woord op maandag 28 november aan de ondernemers zelf. Tijdens een door de gemeente georganiseerde draagvlakmeting mochten zij zich uitspreken vóór of tegen de invoering van een Bedrijven InvesteringsZone.

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
10 gr.
windkr. 4