WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vragen VVD over Koopzondag
Horstermeer, wo 30 november 2011

Martin Vuyk (VVD) stelde vragen over het collegebesluit om openstelling van winkels op zondag in Loosdrecht te verbieden.

Bij deze vragen speelt een saillant detail. Het college stuurde het persbericht pal voor twaalf uur de wereld in. Nu is de regel dat er schriftelijke vragen gesteld mogen worden tot 12.00 op de dag van de vergadering. Hier kon dat niet, omdat het persbericht zo laat verzonden werd.Martin Vuyk zond zijn vragen vanmiddag in als reactie op het persbericht.


Martin Vuyk (VVD)

Vanavond zal Martin Vuyk met gespitste oren luisteren of zijn parrtijgenoot/wethouder Gerard Abrahamse antwoord geeft op zijn vragen, of dat de wethouder zich strikt houdt aan de regels en zal zeggen dat de vragen helaas te laat werden ingeleverd. (Vanavond is de commissie Ruimte en Economie.)

ingezonden bericht

Vragen VVD Koopzondag

Vragen VVD nav Persbericht d.d. 30/11/2011: “Geen koopzondag Nootweg”

1.a Begrijp ik goed dat de beide wethouders van DorpsBelangen, te weten de heren Zagt en van Waveren tégen zondagopenstelling van winkels op de Nootweg hebben gestemd, daar waar de weth. Abrahamse (VVD) en Boermans (D66) vóór hebben gestemd?

1.b Mag ik hieruit concluderen dat in deze de burgemeester een beslissende stem heeft gehad en tégen heeft gestemd ?

1.c Welke argumenten waren voor de burgemeester in deze doorslaggevend ?

2. Welk argument heeft voor de portefeuillehouder nu de hoofdrol gespeeld: zijn dit economische belangen voor de kleine winkeliers geweest, verkeersdrukte wellicht, of is hier de zondagsrust voor de wethouder de hoofdreden geweest.

3. U schrijft bang te zijn voor precedentwerking, waar u even later in het persbericht bericht van het feit dat er binnen onze gemeente in de kern Kortenhoef een supermarkt elke zondag open is. Of ik begrijp het woord precedentwerking niet, of het college denkt nog steeds in termen van drie aparte gemeentes ivp een. Vraag: begrijp ik het goed dat wettelijk er per 15.000 inwoners 1 ontheffing MOET worden verleend, maar dat meer ontheffingen voor een gemeente met bijna 24.000 inwoners en een aantal verspreid liggende kernen wel MAG ?

4. Is het college er zich van bewust dat juist het niet openstellen van winkels in met name Loosdrecht leidt tot het doen van aankopen door Loosdrechters in met name Kerkelanden (mensen laten zich nu eenmaal niet ringeloren) en derhalve contra werkt aan de argumentatie van het college tav het schaden van economische belangen van Wijdemeerse winkeliers. ?

5. Kan de wethouder aangeven of het besluit absoluut is, of dat een beperkter aantal openstellingen per jaar (bv. 8) wél bespreekbaar zou zijn.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
13 gr.
windkr. 3