WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA tegen zondagsopening
Kortenhoef, zo 13 september 2009

Het college maakt onlangs bekend dat Super de Boer op de Meenthof in Kortenhoef op zondag open mag. Het CDA is het met dat besluit oneens.

Toestemming van college

Op de gemeentelijke website staat een bericht van 4 september, waarin wordt bekendgemaakt dat Super de Boer in Kortenhoef van het college toestemming heeft gekregen om op zondag open te zijn van 16.00 tot 20.00 uur. Het geven van die toestemming is een bevoegdheid die de raad heeft overgedragen aan het college. Super de Boer was de eerste die een aanvraag indiende voor de zondagsopenstelling. In een gemeente met 24.000 inwoners, zoals Wijdemeren, mag maar aan één supermarkt toestemming worden verleend voor de zondagsopenstelling.

CDA bezwaar

Op de CDA website maakt de CDA fractievoorzitter, Theo Reijn, bezwaar tegen de openstelling op zondag. Dat gebeurt in forse termen tegen het eigen college.

Oneigenlijke gronden

Op de CDA website staat: "De CDA-fractie is teleurgesteld over de toestemming die het college heeft verleend aan een supermarkt in Kortenhoef om op zon- en feestdagen open te zijn", liet CDA-fractievoorzitter Theo Reijn deze week in de Commissie Bestuur en Middelen weten. "De vergunning wordt bovendien op oneigenlijke gronden verleend."

College in de fout

Reijn vertolkte het CDA gevoelen tijdens de behandeling van de communicatienota. "In de nota staat dat 'burgers erop moeten kunnen vertrouwen dat de overheidscommunicatie open, feitelijk juist, begrijpelijk en integer is' en de communicatie over de wekelijkse koopzondag in Kortenhoef is dat niet. Daarmee gaat het college flink de fout in."

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
19 gr.
windkr. 4